Αντιλαϊκή πολιτική διαρκείας...
Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Γρηγοριάδης Κώστας

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ δεν είναι η διαβεβαίωση του Γ. Παπακωνσταντίνου ότι δε θα ληφθούν νέα οικονομικά (αντιλαϊκά φυσικά) μέτρα. Αυτή είναι μάλλον αναμενόμενη.

Το εντυπωσιακό είναι η πεποίθησή τους ότι κάποιος μπορεί και να τους πιστέψει! Πώς τους πέρασε μια τέτοια ιδέα από το μυαλό;

Για να είμαστε ακριβείς, ούτε τα ...κομματικά τους στελέχη δεν μπορούνε να πείσουν γι' αυτό που λένε. Οπότε, τι να συζητάμε για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Οσο για τα νέα μέτρα, η Κομισιόν τα έχει ήδη προτείνει και δυσκολευόμαστε να σκεφθούμε αυτή την κυβέρνηση να βρίσκει λάθος αυτές τις προτάσεις.

Αλλωστε για ανταγωνιστικότητα λένε, για παραγωγικότητα, για απελευθέρωση αγορών. Ολα αυτά που τους αρέσουν...

ΠΩ - ΠΩ ΤΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ! Περίπου 900.000 ευρώ καλούνται να πληρώσουν περίπου 10 τράπεζες μετά τους εξονυχιστικούς ελέγχους της Τράπεζας της Ελλάδας. Δε θα κλείσουν μάτι οι τραπεζίτες...

Ισως βέβαια τους παρηγορήσει και τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήσυχα το γεγονός ότι έχουν λάβει μέχρι στιγμής 53 δισεκατομμύρια ευρώ και θα πάρουν άλλα 25 δισ. ευρώ τώρα, όπως ανακοινώθηκε προχτές, ποσό κάπως ...μεγαλύτερο από τις 900.000 που θα πληρώσουν σε πρόστιμα.

Αν σε αυτά προσθέσετε αυτά που πρόκειται να πάρουν από τις δόσεις του μνημονίου - δανείου που απομένουν, μερικές φοροαπαλλαγές και έναν - δυο νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα τους, τότε μάλλον ανακουφίζονται κάπως από το «σοκ» των προστίμων.

Είπαμε, είναι δύσκολοι καιροί για τις ελληνικές τράπεζες και χρειάζονται την κατανόηση και τη συμπαράσταση όλων μας. Αλλωστε τόσα καλά μας έχουν κάνει και τόσο πολύ μας έχουν βοηθήσει.

Τόσο, ώστε να τους χρωστάμε 3 φορές αυτά που έχουμε και να τρέχουν και οι τόκοι υπερημερίας...



Γρηγοριάδης Κώστας