ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τα εγκλήματα του ιμπεριαλισμού δεν παραγράφονται

Μαζική η χτεσινή συγκέντρωση και πορεία που διοργάνωσε η ΕΔΥΕΘ για τα 65 χρόνια από το ολοκαύτωμα σε Χιροσίμα - Ναγκασάκι

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

MotionTeam

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
Με μια μαζική φιλειρηνική - αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία χτες το βράδυ, η ΕΔΥΕΘ και όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της τίμησαν τα αθώα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, καταδίκασαν τα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και απαίτησαν να φύγει το ΝΑΤΟικό στρατηγείο αποθήκευσης όπλων μαζικής καταστροφής από το 3ο Σώμα Στρατού.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από τη ρίψη των ατομικών βομβών από τις ΗΠΑ στην Ιαπωνία. Με τα συνθήματά τους, οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν:

«Οσο κι αν οι ιμπεριαλιστές εδώ και 65 χρόνια δικαιολογούνται στα μάτια και την ιστορία των λαών για τη ρίψη των ατομικών βομβών, ότι το έκαναν για να τελειώσει δήθεν γρήγορα ο πόλεμος, δεν μπορούν και δε θα μπορέσουν ποτέ να αντιστρέψουν την αλήθεια και να διαγράψουν την Ιστορία αυτού που πραγματικά έγινε στις 6 και 9 Αυγούστου 1945: Οτι η ρίψη των ατομικών βομβών ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Εγινε όταν ο πόλεμος είχε τελειώσει. Τις έριξαν αποκλειστικά εναντίον αμάχων», δήλωσε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ.

Πρόσθεσε ότι ο κίνδυνος για χρήση πυρηνικών όπλων όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί, αλλά επανέρχεται απειλητικά, λόγω της επιθετικότητας των ιμπεριαλιστών και της όξυνσης της οικονομικής κρίσης.

«Τα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών συνεχίζονται με την καθοριστική συμμετοχή των ελληνικών κυβερνήσεων της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τις βάσεις, με τη Σούδα με το Νατοϊκό στρατηγείο εδώ στη Θεσσαλονίκη που έχει την έγκριση να αποθηκεύει πυρηνικά, χημικά και βιολογικά όπλα, με την συμμετοχή της χώρας σε όλους τους επιθετικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς μέσα στα πλαίσια του αναβαθμισμένου ρόλου και του νέου δόγματος του ΝΑΤΟ που έχει δικαιοδοσία να επεμβαίνει στρατιωτικά σε κάθε περιοχή του πλανήτη», τόνισε σε άλλο σημείο ο ομιλητής.

Ακολούθησε πορεία από το Αγαλμα Βενιζέλου μέχρι το αμερικανικό προξενείο. Κάλεσμα στους διαδηλωτές να εντείνουν την αντιιμπεριαλιστική τους δράση, να πρωτοστατήσουν στο δυνάμωμα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος Ειρήνης, απηύθυνε και ο Μιχάλης Σπυριδάκης, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, που μίλησε μπροστά στο αμερικανικό προξενείο. Στο τέλος της κινητοποίησης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα του πυρηνικού ολοκαυτώματος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επετειακές εκδηλώσεις (2012-08-07 00:00:00.0)
Διαρκές το έγκλημα του ιμπεριαλισμού (2004-08-11 00:00:00.0)
Λαϊκή εναντίωση στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2003-08-02 00:00:00.0)
Με τους λαούς στον αγώνα κατά των ιμπεριαλιστών (2003-07-31 00:00:00.0)
Παλλαϊκός αγώνας κατά της νέας ιμπεριαλιστικής τάξης (2003-07-30 00:00:00.0)
Αγώνας κατά της τρομοκρατίας των ιμπεριαλιστών (2002-08-01 00:00:00.0)