ΤΟΥΡΝΟΥΑ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ»
Θλιβερό φινάλε...
Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ICON

Το ξύλο βγήκε από το... ΟΑΚΑ
Τα θλιβερά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στον αγώνα Ελλάδας - Σερβίας, στο πλαίσιο της τελευταίας μέρας του τουρνουά «Ακρόπολις» στις κλειστές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ δείχνουν ότι «και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε».

Ολα ξεκίνησαν όταν (μετά από μια λογομαχία) ο Τεόντοσιτς χτύπησε τον Φώτση και αυτός ανταπέδωσε. Το παρκέ μετατράπηκε σε ρινγκ, αφού τα επεισόδια επεκτάθηκαν με την εμπλοκή σχεδόν όλων. Ακόμα και παίχτες που αρχικά είχαν πρόθεση να κατευνάσουν τα πνεύματα, μέσα στην ένταση και τον πανικό που επικρατούσε συμμετείχαν στις χειροδικίες (π.χ. Σχορτσιανίτης, Μπουρούσης). Από τα απαράδεκτα γεγονότα, ευτυχώς, τουλάχιστον δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί ή ακόμα χειρότερες συνέπειες. Χαρακτηριστική περίπτωση ο Μπουρούσης, που δέχτηκε καρέκλα από τον Κρστιτς αλλά εκτός από ένα σκίσιμο δεν υπέστη κάτι σοβαρότερο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό προκάλεσε την παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα Κ. Σιμιτζόγλου, ο οποίος διέταξε την σύλληψη του Σέρβου. Αστυνομικοί τον οδήγησαν από το ξενοδοχείο στη ΓΑΔΑ, όπου και παρέμεινε το βράδυ. Το πρωί οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα ποινικής δίωξης και του απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παραβίασης του αθλητικού νόμου και της πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Αφέθηκε πάντως ελεύθερος και επέστρεψε στην Σερβία. Αφ' ενός, γιατί ο Μπουρούσης δεν υπέβαλλε μήνυση, αφ' ετέρου, λόγω των διπλωματικών παρεμβάσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αθήνα ήρθε η υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού της Σερβίας, Σνεζάνα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς.

Πάντως, τόσο ο Κρέστιτς όσο και ο προπονητής της Εθνικής Σερβίας Ντούσαν Ιβκοβιτς ζήτησαν συγνώμη για τα όσα έγιναν. O Κώστας Τσαρτσαρής τόνισε: «Ολα όσο έγιναν είναι ντροπή για το άθλημα. Ομως κάποιοι παίκτες από την Σερβία που εδώ βγάζουν το ψωμί τους δε φέρθηκαν σωστά». Μιά δήλωση που σίγουρα δεν είναι σωστή.

Την οργή του για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο παιχνίδι ανάμεσα σε Ελλάδα και Σερβία για το «Ακρόπολις», εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης.

«Είναι λυπηρό σε ένα φιλικό αγώνα μεταξύ δύο μεγάλων ομάδων διεθνούς εμβέλειας με παίκτες υψηλού επιπέδου να λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους έκτροπα. Η φιλία μεταξύ του ελληνικού και του σερβικού λαού και η στενή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ούτε μπορούν να αποδεχθούν, ούτε έχουν την πολυτέλεια σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να επιτρέψουν παρόμοια γεγονότα».

Πάντως, είναι άξιο λόγου το γεγονός ότι η κυβέρνηση, όπως αναφέρει και η ανακοίνωση του ΚΚΕ, άργησε πολύ να πάρει θέση για το όλο θέμα.

Τα επεισόδια στο ματς Ελλάδας - Σερβίας καταδίκασαν και τα άλλα κόμματα της Βουλής.