ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες αμερικανικές επιθέσεις στη σκιά της καταστροφής
Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τα εκατομμύρια των πλημμυροπαθών φτωχών Πακιστανών προσπαθούν με τεράστιες δυσκολίες να επιβιώσουν
ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Οι χιλιάδες νεκροί και η ολική καταστροφή που αντιμετωπίζει μετά τις πλημμύρες ο πακιστανικός λαός δεν είναι τα μόνα δεινά του. Οι αμερικανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη συνεχίζονται σκορπώντας το θάνατο, με στόχο υποτίθεται «μαχητές των Ταλιμπάν» στη μεθόριο με το Αφγανιστάν. Το Σάββατο πέντε ακόμα άνθρωποι σκοτώθηκαν από αμερικανικά πυρά στην περιοχή Κουράμ, με την ταυτότητα των νεκρών να μην επιβεβαιώνεται από ανεξάρτητες πηγές.

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται η απελπισία για τα εκατομμύρια των πληγέντων και δη των παιδιών, που πλήττονται σοβαρά από ασθένειες που οφείλονται στην έλλειψη καθαρού νερού και κακών συνθηκών υγιεινής. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι τα νερά άρχισαν σταδιακά να υποχωρούν, ωστόσο οι κίνδυνοι παραμένουν, καθώς τα επίπεδα του Ινδού ποταμού εξακολουθούν να είναι εξαιρετικά υψηλά.

Η UNICEF ανακοίνωσε ότι χρειάζεται περισσότερα από 80 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση 300.000 περίπου υποσιτισμένων παιδιών προσφύγων, προειδοποιώντας πως αν δεν υπάρξει άμεση δράση, τα παιδιά αυτά θα πεθάνουν σύντομα.

Ισλαμικά κράτη, καθώς και ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωσαν «πακέτα βοήθειας» προς το Πακιστάν, ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιουσούφ Ράζα Γκιλάνι σε δηλώσεις του επιτέθηκε στις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που συγκεντρώνουν χρήματα για τους πληγέντες και αρνούνται να τα διοχετεύσουν μέσω της πακιστανικής κυβέρνησης. Φυσικά το ζήτημα είναι αρκετά σύνθετο αφού οι καταγγελίες είναι συχνές ότι η βοήθεια που πάει μέσω των κυβερνητικών φορέων ...χάνεται στη διαδρομή.