ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
Παρέμβαση χτες στο «Αγία Ολγα»
Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010

Τη συνέλευση των εργαζομένων χαιρέτισαν οι ταξικές δυνάμεις
Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία για όλο το λαό, να σταματήσουν οι πληρωμές με οποιοδήποτε τρόπο στα δημόσια νοσοκομεία, άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των γιατρών και εργαζομένων της «Αγίας Ολγας», μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού απαίτησαν το ΠΑΜΕ, εργατικά σωματεία και φορείς της Νέας Ιωνίας, με παρέμβαση, χτες, στην «Αγία Ολγα». Στην παρέμβαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από το τοπικό παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, του τοπικού συλλόγου γυναικών της ΟΓΕ, της Γραμματείας Υγείας - Πρόνοιας του ΠΑΜΕ. Ακόμα ο Παναγιώτης Τσουκαλάς, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας με την παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ.

Οι εργαζόμενοι και φορείς χαιρέτισαν στη γενική συνέλευση των γιατρών του νοσοκομείου, που πραγματοποίησαν και χτες - για πέμπτη μέρα - επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών Απριλίου - Ιούλη 2010 χωρίς περικοπές και των οφειλομένων από το 2009. Κάλεσαν τους γιατρούς να πρωτοστατήσουν στον αγώνα, μαζί με το λαό, για τα εργασιακά τους δικαιώματα, αλλά και ενάντια στην πολιτική των κυβερνήσεων του κεφαλαίου που μετατρέπει την Υγεία σε εμπόρευμα και αντικείμενο κερδοφορίας, για να σταματήσουν οι ασθενείς να πληρώνουν για υπηρεσίες υγείας με οποιοδήποτε τρόπο. Τόνισαν ότι τα προβλήματα θα οξυνθούν καθώς τα λαϊκά στρώματα βάλλονται σε όλα τα επίπεδα απ' τα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται στο όνομα της κρίσης, πληθαίνουν οι άνεργοι και οι ανασφάλιστοι και την ίδια ώρα παίρνονται μέτρα στην κατεύθυνση της εμπορευματοποίησης της Υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με στοιχεία απ' τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Ν. Ιωνίας, το τελευταίο διάστημα έχουν κλείσει τουλάχιστον 100 καταστήματα στη Ν. Ιωνία και οι ιδιοκτήτες τους - εκτός των άλλων - έχουν βρεθεί χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Καταγγέλλοντας στο διοικητή του νοσοκομείου Κωνσταντίνο Λίτσα τις συνέπειες που έχουν για ασθενείς και εργαζόμενους τα μεγάλα προβλήματα του νοσοκομείου, οι φορείς επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι στα πλαίσια των περικοπών δε γίνεται η αναγκαία συντήρηση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Με αποτέλεσμα, να παρουσιάζονται προβλήματα όπως την περασμένη Παρασκευή που κόπηκε το ρεύμα και η γεννήτρια του νοσοκομείου καθυστέρησε να λειτουργήσει 4 - 5 λεπτά ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν ακόμα και χειρουργεία! Εκείνος προκλητικά ισχυρίστηκε λίγο έως πολύ ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο νοσοκομείο, ότι δεν λείπει προσωπικό παρά μόνο στις διοικητικές υπηρεσίες και ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να είναι στη νυχτερινή βάρδια μιας ολόκληρης κλινικής μια νοσηλεύτρια! Και αυτά ενώ λείπουν περίπου 100 νοσηλευτές, τεράστιες είναι οι ελλείψεις σε παραϊατρικό προσωπικό (κενές είναι περίπου το 40% των οργανικών θέσεων). Σε κατάσταση διάλυσης βρίσκεται και η τεχνική υπηρεσία. Το νοσοκομείο δεν έχει μηχανολόγο ηλεκτρολόγο, υπηρετούν μόλις τρεις ηλεκτρολόγοι για τρεις βάρδιες ενώ προβλέπονται 8!

Το ΠΑΜΕ και οι φορείς της Ν. Ιωνίας υπογράμμισαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι τα προβλήματα της Υγείας και των εργαζομένων του χώρου είναι προβλήματα της ίδιας της εργατικής τάξης, ότι πιο αποφασιστικά τα ταξικά συνδικάτα θα πάρουν πρωτοβουλίες για το ζήτημα της Υγείας.