Καλλιτεχνικά εργαστήρια
Κυριακή 12 Σεπτέμβρη 2010

Από σεμινάρια κρουστών σε προηγούμενο Φεστιβάλ
Τρία καλλιτεχνικά εργαστήρια θα λειτουργήσουν στο χώρο του Φεστιβάλ, με τη μορφή σεμιναρίων για αρχάριους, αλλά και «προχωρημένους». Συγκεκριμένα:

Σεμινάρια κρουστών

Δίπλα στη σκηνή του κινηματογράφου, ανάμεσα στα δέντρα θα προσφέρεται μια γνωριμία με το ρυθμό και τα κρουστά για τους αρχάριους, μια προσέγγιση στους ρυθμικούς συνδυασμούς της «world music» για τους «μυημένους»...

Καθημερινά 6-8 μ.μ. από την Πέμπτη μέχρι το Σάββατο, ο Βασίλης Βασιλάτος και το «percussionsystem» των «Ιστοριών για κρουστά», θα συνδυάσουν επιδείξεις και σεμινάρια κρουστών.

Οι δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6932458044 - από τώρα έως και την έναρξη του Φεστιβάλ - θα βοηθήσουν στην καλύτερη προετοιμασία των σεμιναρίων. Ωστόσο, με την έναρξη του Φεστιβάλ, την Πέμπτη στις 6 μ.μ. ακόμα κι αν κάποιος δεν έχει δηλώσει συμμετοχή θα μπορεί επί τόπου να ενταχθεί στο σεμινάριο.

Εργαστήριο τεχνικής fresco και θεατρικής μάσκας

Και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ, Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 9 μ.μ. θα λειτουργεί στο χώρο του Πολιτισμού, εργαστήριο τεχνικής fresco με την ζωγράφο Εύα Μελά.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο τις ίδιες ώρες θα λειτουργεί εργαστήριο θεατρικής μάσκας από pαpier mache, με θέμα «επίκαιρα πρόσωπα», από τη σκηνογράφο και εικαστικό Νίκη Πέρδικα.

Τα έργα θα εκτίθενται στο χώρο του «Πολιτισμού».

Σεμινάριο πολυφωνικού τραγουδιού

Τις δυο πρώτες μέρες του Φεστιβάλ, Πέμπτη και Παρασκευή, από τις 6.30 μ.μ. μέχρι τις 8 μ.μ. στο χώρο του «Πολιτισμού», θα γίνει σεμινάριο πολυφωνικού τραγουδιού. Για την καλύτερη προετοιμασία του σεμιναρίου χρήσιμες θα είναι οι δηλώσεις συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους στο τηλέφωνο 6942554579.

Το Σάββατο στις 7 μ.μ. θα γίνει παρουσίαση πολυφωνικού τραγουδιού από τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο.