ΜΠΑΣΚΕΤ - Α1 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Επίκεντρο η Ν. Σμύρνη
Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000

Sportidea

Μετά από πολύμηνη αναμονή επιτέλους πρωτάθλημα για τον Κουτλάι
Στη Νέα Σμύρνη επικεντρώνεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον της 8ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Α1, όπου ο Πανιώνιος θα υποδεχτεί τον Ολυμπιακό, στο πιο αμφίρροπο από πλευράς προγνωστικών παιχνίδι της αγωνιστικής.

Οι Νεοσμυρνιώτες θα προσπαθήσουν να επαναλάβουν μια επιτυχία με αυτή επί του Παναθηναϊκού, που θα τους φέρει ακόμη πιο ψηλά στη βαθμολογία. Μέχρι στιγμής έχουν δείξει ότι διαθέτουν ένα αξιόλογο σύνολο, που πάνω από όλα δεν... καταλαβαίνει από φαβορί και αουτσάιντερ. Κάποια προβλήματα με τον Ουίλιαμς όπως φαίνεται ξεπεράστηκαν. Κάποια δημοσιεύματα έφερναν τον παίκτη να είναι απλήρωτος και να απέχει από τις προπονήσεις. Εντούτοις από τον επίσημο Πανιώνιο αυτό διαψεύστηκε και διευκρινίστηκε ότι ο παίκτης απλώς υποφέρει από τραύμα στα γόνατα. Η παρουσία του στον αγώνα με τους «ερυθρόλευκους» θεωρείται δεδομένη από τον Σούμποτιτς.

Στην αντίπερα όχθη η ήττα του Ολυμπιακού από την Μπενετόν Τρεβίζο με 95-87 έβγαλε στην επιφάνεια τις τεταμένες σχέσεις του προπονητή Ηλία Ζούρου με τον Ντέιβιντ Ρίβερς. Το επεισόδιο που δημιουργήθηκε με τον παίκτη (αποχωρώντας από τον πάγκο όταν έγινε αλλαγή 3΄ πριν το τέλος) δεν πρόκειται να μείνει έτσι και μάλλον ο Αμερικανός παίκτης θα χρεωθεί με κάποιο χρηματικό πρόστιμο. Κατά τα άλλα, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» προσπαθεί να κάνει τους παίκτες του να ξεχάσουν την ήττα από την ιταλική ομάδα και να επικεντρωθούν στο παιχνίδι του Πανιωνίου.

Με τον Ιμπραήμ Κουτλάι για πρώτη φορά στις τάξεις της σε αγώνα πρωταθλήματος, αφού δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αύριο στο ΟΑΚΑ το Ηράκλειο, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μια και στο πρωτάθλημα μετράει ήδη δυο συνεχόμενες ήττες, από Ολυμπιακό και Περιστέρι.

Στο σημερινό πρόγραμμα υπάρχει η κόντρα της Θεσσαλονίκης, όπου ο Ηρακλής υποδέχεται τον Αρη. Ισως σε κάποια άλλη εποχή να θεωρούνταν και ντέρμπι αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση στους «κίτρινους»...

Αναλυτικά το πρόγραμμα: Ηρακλής-Αρης (Ιβανώφειο 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ), Νήαρ Ηστ-Παναθηναϊκός (Καισαριανή 17.00), Μακεδονικός-ΠΑΟΚ (Νεάπολη 17.00), Μαρούσι-Δάφνη (Αμαρουσίου 17.00). ΚΥΡΙΑΚΗ: ΑΕΚ-Ηράκλειο (ΟΑΚΑ 17.00 ΝΟΒΑ), Μίλων-Περιστέρι (Μίλωνα 17.00), Πανιώνιος-Ολυμπιακός (Ν. Σμύρνη 17.00 ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡΤ).