Θεωρούν «πολυτέλεια» τις δαπάνες για σχολεία

Περιοδεία του Θανάση Παφίλη, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και του Βαγγέλη Δανέζη υποψήφιου δημάρχου Αρτέμιδας, στα Γυμνάσια της Λούτσας

Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη 2010

Οι προκάτ αίθουσες που αποτελούν το 2ο Γυμνάσιο
Στα δύο Γυμνάσια της Αρτέμιδας (Λούτσα) από τα οποία το ένα αποτελείται αποκλειστικά από προκάτ αίθουσες και μέσα σε αυτές στοιβάζονται τα παιδιά για να κάνουν μάθημα, περιόδευσαν χτες το πρωί ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Βαγγέλης Δανέζης, υποψήφιος δήμαρχος Αρτέμιδας. Οι δύο υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους συλλόγους εκπαιδευτικών του 1ου και 2ου Γυμνασίου και με εκπροσώπους της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Γονείς και εκπαιδευτικοί αναφέρθηκαν εκτός των άλλων στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και χρόνια με την τραγική έλλειψη σχολικών κτιρίων, καθώς παρά την αλματώδη αύξηση του πληθυσμού, στην περιοχή δεν έχει γίνει κανένα νέο σχολείο. Είναι χαρακτηριστικό ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών, δίπλα ακριβώς στο κτίριο του 1ου Γυμνασίου στήθηκε και το 2ο Γυμνάσιο ...από περίπου 14 προκάτ αίθουσες στις οποίες στοιβάζουν μέχρι και 24 μαθητές, αν και χωράει το πολύ 18 με 20 μαθητές. Ακόμα και στο 1ο Γυμνάσιο όμως οι αίθουσες λειτουργούν στο όριο, με 25 μαθητές. Ταυτόχρονα, το πρόβλημα έχει μεταφερθεί και στο Λύκειο, που αυτήν τη στιγμή λειτουργούν αίθουσες με 28 μαθητές!

Ο Θανάσης Παφίλης
Μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς, οι δύο υποψήφιοι κατήγγειλαν ως απαράδεκτο το φαινόμενο με τις παράγκες, αντί για σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας. Επισήμαναν ότι η κυβερνητική πολιτική θεωρεί τις δαπάνες για σχολική στέγη των παιδιών «πολυτέλεια» και οι προωθούμενες κατευθύνσεις με τη νέα κρατική δομή του «Καλλικράτη» έχουν στόχο να μειώσουν περισσότερο τις δαπάνες για την Παιδεία και να ρίξουν εξ ολοκλήρου τις ευθύνες στο δήμο και τα οικονομικά βάρη στις λαϊκές οικογένειες, οξύνοντας τους ταξικούς φραγμούς στη μόρφωση.

Γι' αυτό, όπως σημείωσαν ειδικότερα, αποτελεί αναγκαιότητα η ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που θα συμβάλει στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος. Η ψήφος στη «Λαϊκή Συσπείρωση», τόνισαν, θα είναι ψήφος καταδίκης των αντιλαϊκών μέτρων, του μνημονίου και όσων ακολουθούν με τον «Καλλικράτη». Γι' αυτό είναι ανάγκη η καταψήφιση όχι μόνο των εκπροσώπων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των «ανεξάρτητων» που λειτουργούν σαν αναχώματα στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων. Είναι ανάγκη, επισήμαναν τέλος, να ακολουθηθεί ένας άλλος δρόμος φιλολαϊκής ανάπτυξης, ο οποίος θα δώσει ριζική λύση στα λαϊκά προβλήματα, σε αντίθεση με το σημερινό δρόμο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου.