Το «πόθεν έσχες» των πολιτικών

Δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής

Τρίτη 21 Σεπτέμβρη 2010

Eurokinissi

Η παρουσίαση του «πόθεν έσχες» βουλευτών και ευρωβουλευτών είναι ανούσια και τυπική, αφού κανένας ουσιαστικός έλεγχος των περιουσιακών στοιχείων δεν μπορεί να υπάρξει όσο παραμένουν ανώνυμες οι μετοχές των επιχειρηματικών ομίλων
Δόθηκαν χτες στη δημοσιότητα από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής (μετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και δικαστικοί) οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης («πόθεν έσχες») των πολιτικών για το οικονομικό έτος 2009 (χρήση 2008).

Δήλωση έκαναν συνολικά 562 υπόχρεοι και συγκεκριμένα: 300 βουλευτές, 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, έξι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 16 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων, 14 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και δύο τέως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί. Τις δηλώσεις έλεγξαν ορκωτοί λογιστές.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ δήλωσε βουλευτική αποζημίωση 90.328 ευρώ, την οποία καταθέτει εξ ολοκλήρου στο ταμείο της ΚΕ του Κόμματος, όπως και όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ. Η Αλέκα Παπαρήγα δήλωσε ακόμα εισόδημα από άλλες πηγές 46.193 ευρώ. Κατέχει το 62,5% ενός διαμερίσματος 90 τ.μ. στην Αθήνα και οι τραπεζικές της καταθέσεις είναι 400 ευρώ.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί

Σύμφωνα με τα «πόθεν έσχες» των άλλων πολιτικών αρχηγών: