«ΟΧΙ» ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΡΕΥΜΑ - ΦΠΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Συναγερμός σήμερα - όλοι στους δρόμους!

Ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην εξαθλίωση της λαϊκής οικογένειας, μαζί με ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ και ΟΓΕ

Πέμπτη 23 Σεπτέμβρη 2010

Τη μόνη ασπίδα στην αντιλαϊκή επίθεση δείχνουν τα συλλαλητήρια: Την οργανωμένη αντιμονοπωλιακή πάλη
Καμία αύξηση σε πετρέλαιο, ψωμί, ΔΕΗ, ΦΠΑ! Να μη μείνει καμιά λαϊκή οικογένεια χωρίς θέρμανση, χωρίς ρεύμα, χωρίς τρόφιμα! θα απαιτήσουν με τα σημερινά τους συλλαλητήρια στους δρόμους κάθε πόλης και νομού της χώρας από κοινού εργαζόμενοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νεολαία. Τα σημερινά συλλαλητήρια που συνδιοργανώνουν ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ και ΜΑΣ αναδεικνύουν την ανάγκη να εκφραστεί αγωνιστικά η οργή για τα λαϊκά αδιέξοδα, να απαντήσει ο λαός οργανωμένα στην πολιτική που οδηγεί τις οικογένειές του στην εξαθλίωση. Μόνο έτσι μπορούν να μπουν εμπόδια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχεται.

Η ανάγκη, μες στους τόπους δουλειάς και τις λαϊκές γειτονιές, να πάρει σάρκα και οστά η οργάνωση ενός κοινού επιτελείου αγώνων για την προστασία της λαϊκής οικογένειας επισημάνθηκε και στη σύσκεψη των Γραμματειών Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΥ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΟΓΕ και του ΜΑΣ, που έγινε προχτές το βράδυ. Χαρακτηριστική ήταν η εικόνα που ήρθε για την όξυνση των προβλημάτων, όπως συμβαίνει π.χ. με άνεργο οικοδόμο που καλείται να πληρώσει 850 ευρώ για τη νοσηλεία της καρκινοπαθούς συζύγου του στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και απειλείται με δικαστικές διώξεις αν δεν καταβάλει άμεσα το ποσό. Σ' αυτήν τη βάση, μπήκε σε προτεραιότητα η συντονισμένη παρέμβαση για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανέργων κ.τ.λ. Ακόμα, για το δικαίωμα στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία, με αφορμή το κόστος σπουδών (σίτιση, στέγαση, μεταφορά, αναλώσιμα, μεταπτυχιακά κ.λπ.), που καλούνται να επωμιστούν οι εργατικές λαϊκές οικογένειες, για τις σπουδές των παιδιών τους στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Την αδυναμία πληρωμών λογαριασμών, τραπεζών, παιδικών σταθμών και σχολείων, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα νοσοκομεία, κ.λπ.

Στο πλαίσιο αυτό, στη Θεσσαλονίκη θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην οργάνωση της κοινής δράσης των βιομηχανικών εργατών μέσα από την κοινή επιτροπή αγώνα που συγκροτήθηκε πριν από λίγες μέρες και αποφάσισε να δράσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αφορούν κάθε πτυχή της ζωής τους.

Κόβουν το ρεύμα σε ΑμΕΑ μικροεπαγγελματία

Στην ίδια κατεύθυνση, συνεχίζονται οι παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα. Ετσι χτες το πρωί, αντιπροσωπεία συνδικαλιστών από τη Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ και την ΟΓΕ πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην Καλλιθέα, απαιτώντας να μην κόβεται το ρεύμα σε άνεργους και εργαζόμενους, στις λαϊκές οικογένειες που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα. Η παρέμβαση έγινε με αφορμή το γεγονός ότι η ΔΕΗ απειλεί με κόψιμο του ρεύματος στον Γ.Π., μικροεπαγγελματία της περιοχής, ο οποίος είναι άτομο με ειδικές ανάγκες και εξαιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στην άμεση αποπληρωμή των χρεών του.

Την αντιπροσωπεία υποδέχτηκε θερμά ο κόσμος που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο υποκατάστημα της ΔΕΗ για να πληρώσει τους λογαριασμούς. Η αντιπροσωπεία μοίρασε την ανακοίνωση - κάλεσμα για τα σημερινά συλλαλητήρια, συζήτησε με τον κόσμο και στη συνέχεια συναντήθηκε με τη διευθύντρια του υποκαταστήματος, η οποία δεσμεύτηκε ότι θα πάρει μέτρα, ώστε να διευκολύνει το συγκεκριμένο μικροεπαγγελματία να ρυθμίσει τα χρέη του, και κατ' επέκταση να μην κοπεί το ρεύμα. Ενδεικτικό, πάντως, της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η εργατική λαϊκή οικογένεια, ήταν το γεγονός ότι κόσμος συνέρρεε και στο συγκεκριμένο υποκατάστημα για να κάνει διακανονισμό της πληρωμής των υπέρογκων λογαριασμών του ρεύματος...