39η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
Με νίκες η Ελλάδα σε άντρες και γυναίκες

Στο Βραχάτι Κορινθίας και στα Χανιά τα Πανελλήνια Ατομικά Ανδρών και Γυναικών

Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010

Η εθνική ανδρών στην 39η Ολυμπιάδα στο Χάντι Μανσίσκ. Απ' ό,τι φαίνεται το 3,5-0,5 ξεκίνησε πριν παιχθεί η 1η κίνηση! Παπαϊωάννου, Μπανίκας και οι Δ. και Θ. Μαστροβασίλης κοιτούν και μελετούν τις σκακιέρες...
Στον 3ο γύρο της 39ης Σκακιστικής Ολυμπιάδας που διεξάγεται στο μακρινό Χάντι Μανσίσκ της Ρωσίας οι εθνικές μας ομάδας αντρών και γυναικών νίκησαν τις αντίστοιχες εθνικές της Ισλανδίας (3-1) και της Σκοτίας (0,5-3,5). Συγκεκριμένα στους άντρες: Παπαϊωάννου - Στέφανσον 1/2, Μπανίκας - Στέινγκρισον 1/2, Μαστροβασίλης Δημ. - Θόρφινσον 1-0, Μαστροβασίλης Θαν. - Γκρέταρσον 1-0. Στις γυναίκες: Λανγκ - Ντέμπο 1/2, Ράδερφορντ - Μακροπούλου 0-1, Γκιούλιαν - Φαχιρίδου 0-1, Μακγκίλχριστ - Παπαδοπούλου 0-1.

Στο 2ο γύρο οι άντρες μοιράστηκαν το σκορ με την Αίγυπτο, καθώς ο Παπαϊωάννου έχασε από τον Αντλι και ο Μαστροβασίλης Δ. νίκησε τον Αμπντέλ Ραζίκ, ενώ οι Μπανίκας, Χαλκιάς έκαναν ισοπαλία (2-2). Οι γυναίκες αντιμετώπισαν την ισχυρή (και χωρίς τις Πόλγκαρ), Ουγγαρία και έχασαν με 0,5-3,5. Ισοπαλία η Μακροπούλου.

Νίκες, όμως, είχαν οι ελληνικές ομάδες και στον πρώτο γύρο, αντιμετωπίζοντας τις αντίστοιχες του Πόρτο Ρίκο με 3,5-0, ενώ οι γυναίκες κέρδισαν με το απόλυτο σκορ 0-4. Η τετράδα ήταν: Ντέμπο, Μπότσαρη, Μακροπούλου, Φαχιρίδου, οι οποίες στον 4ο γύρο αντιμετώπισαν τη Σουηδία, ενώ οι άντρες τη Βοσνία.

* Η Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία προκήρυξε το 60ό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας από 25 Νοέμβρη μέχρι 4 Δεκέμβρη 2010, καθώς και το 33ο Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Γυναικών που θα διεξαχθεί στα Χανιά της Κρήτης, από 22 Νοέμβρη μέχρι 3 Δεκέμβρη 2010.