ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ
Κατεβαίνουν την Πέμπτη σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών και των Συντονιστικών των μαθητών για συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις

Τρίτη 5 Οχτώβρη 2010

MotionTeam

Μια πρώτη απάντηση στα όσα ανακοίνωσε η κυβέρνηση από τους Δελφούς και στο νέο διάλογο που στήνεται για οριστικό γκρέμισμα της δημόσιας δωρεάν ανώτατης εκπαίδευσης, αποτελεί για το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) η συμμετοχή των φοιτητών σε συλλαλητήρια στις 7 Οκτώβρη σε πολλές πόλεις. Φοιτητές και σπουδαστές θα συναντηθούν σε κοινές συγκεντρώσεις με τις ταξικές δυνάμεις των εργαζομένων στο Δημόσιο που απεργούν την ίδια μέρα, για να δηλώσουν ότι δε θα περάσουν τα σχέδια για δημιουργία στρατιάς φτηνών ευέλικτων εργαζόμενων που σε όλη τη ζωή τους θα σπουδάζουν επί πληρωμή, θα επανακαταρτίζονται για να γίνουν η γενιά χωρίς δικαιώματα χωρίς ασφάλιση, με μισθό - χαρτζιλίκι 592 ευρώ. Στην Αθήνα, η προσυγκέντρωση του ΜΑΣ έχει οριστεί για τις 10.30 π.μ. στα Χαυτεία.

Στην Ομόνοια, στις 11 π.μ., με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο δημόσιο και το ΜΑΣ θα συναντηθούν μεθαύριο και μαθητές, καθώς σχετικό κάλεσμα έχει κάνει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ). «Η πρώτη γενική συνέλευση του σχολείου, η πρώτη απόφαση του 5μελούς και του 15μελούς να είναι αγωνιστική!» είναι το κάλεσμα του ΣΑΣΑ προς τις Γενικές Συνελεύσεις των σχολείων, προς τα νεοεκλεγέντα 5μελή και 15μελή, προς όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες. Ανάλογο κάλεσμα έχουν απευθύνει τα Συντονιστικά και σε άλλες πόλεις.

Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πειραιά καλεί τους μαθητές της πόλης σε προσυγκέντρωση στις 10 π.μ. στον σταθμό του ΗΣΑΠ Πειραιά, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας.

Αποφάσεις για συμμετοχή στο συλλαλητήριο μέχρι χτες έχουν πάρει τα Συντονιστικά Αγώνα Σχολείων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Μπραχαμίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη

Συλλαλητήρια προγραμματίζει το ΜΑΣ σε όλες τις πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης όπου λειτουργούν σχολές πανεπιστημίων και ΤΕΙ: Στη Θεσσαλονίκη στις 10 π.μ., συγκέντρωση στην Πλατεία Χημείου. Στις Σέρρες στις 12 μ.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Στην Κατερίνη στις 10 π.μ., στην κεντρική πλατεία καλεί το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων. Σε Κοζάνη, Φλώρινα, Καστοριά, Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, το ΜΑΣ θα διαδηλώσει μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ Δημοσίου.