ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩ Ν
Τετάρτη 20 Δεκέμβρη 2000

Ηρώ Καρδάση
Φωτ.

Ο λαϊκός αγωνιστής ΦΑΝΗΣ ΚΟΡΕΛΗΣ, ό οποίος άφησε την τελευταία πνοή του σε ηλικία 82 χρόνων στο Νοσοκομείο «Παπαδημητρίου» στις 10 Δεκέμβρη 2000, γεννήθηκε στην Ανω Πέτρα του Νομού Αρτας. Από νεαρή ηλικία, ρίχτηκε στη βιοπάλη. Στην Κατοχή πήρε μέρος στην Εθνική Αντίσταση. Μετά την Απελευθέρωση διώχτηκε και αναγκάστηκε να βγει ξανά στο βουνό. Από το 1946 έγινε αντάρτης στο ΔΣΕ. Υπηρέτησε σε Ηπειρο και Θεσσαλία σε διάφορα τμήματα. Το 1949 ήταν διοικητής Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής. Το 1950 ήταν από τους τελευταίους αντάρτες στ' Αγραφα. Πιάστηκε κοντά στο χωριό του.

Μετά την αποφυλάκισή του, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα. Εργάστηκε ως οδηγός ταξί. Ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. Δούλεψε, επίσης, και στην ΕΔΑ.

Στη μεταπολίτευση επανασυνδέθηκε με το Κόμμα. Ηταν μέλος της ΚΟΒ «Αγ. Παρασκευής» του ΚΚΕ. Εμεινε πιστός στα ιδανικά του ως το τέλος της ζωής του.

Η κηδεία του έγινε στις 11 Δεκέμβρη στο χωριό του.

Στη μνήμη του, τα παιδιά του προσφέρουν στο ΚΚΕ 30.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Στυλ. ΜΟΥΤΟΣ γεννήθηκε το 1912. Δολοφονήθηκε στις 21 Αυγούστου 1946 από τρομοκράτες του Βουρλάκη. Η ΙΟΥΛΙΑ Ευαγγέλου ΤΣΙΡΗ, μαχήτρια του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το 1948 στις μάχες του Κούλα Πλατύ στο Βίτσι. Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ Στυλ. ΑΛΕΞΗΣ, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε το Γενάρη του 1949 στο Βίτσι. Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Λ. ΤΣΙΡΗΣ σκοτώθηκε στις 12 Γενάρη 1983 σε αυτοκινητικό δυστύχημα στο Κοξαρέ Ηρακλείου Κρήτης.

Στη μνήμη τους πρόσφεραν: Η οικογένεια Χρήστου Αλέξη 5.000 δρχ., η οικογένεια Μαρίας Μούτου 5.000 δρχ. και ο Λάμπρος Τσίρης 5.000 δρχ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΚΑΚΗ, μέλους του ΚΚΕ, που έφυγε από τη ζωή πριν από 6 χρόνια, οι αδελφές του Αγγελική, Μαρία και Χάρη Μαρκάκη προσφέρουν στην ΚΟΒ Φούρνων 15.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου.

* * *

Φωτ.

Ο Ιωάννης Νικολάκης από το Κορφοβούνι της Αρτας προσφέρει στο ΚΚΕ 15.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο, στη μνήμη του πατέρα του ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος για την αντιστασιακή δράση του κυνηγήθηκε από τρομοκράτες του Βόιδαρου το 1945 και τραυματίστηκε θανάσιμα.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του συζύγου μου ΑΡΓΥΡΗ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ, προσφέρω 20.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Ριζούπολης - Λαμπρινής - Κυπριάδου για το 16ο Συνέδριο.

Γεωργία Ευσταθίου

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης συζύγου μου ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ (Κούλας) ΑΓΓΕΛΙΝΑΚΗ και προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, προσφέρω 30.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Νέας Ιωνίας, και εύχομαι επιτυχίες στις εργασίες του Συνεδρίου.

Αλέξανδρος Αγγελινάκης

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη των αγωνιστών: ΗΡΩΣ ΚΑΡΔΑΣΗ, του παππού μου ΒΑΣΙΛΗ και της γιαγιάς μου ΟΛΓΑΣ ΚΑΡΔΑΣΗ, προσφέρω, μέσω της ΚΟΒ «Αγ. Σοφίας» Πειραιά, 10.000 δρχ. για το 16ο Συνέδριο του ΚΚΕ και άλλες 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πειραιά της ΠΕΑΕΑ.

Ολγα

* * *

Στη μνήμη του φίλου και συναγωνιστή ΑΛΕΚΟΥ ΓΚΟΛΦΙΔΗ προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Κάτω Χαλανδρίου, 10.000 δρχ. στο Ριζοσπάστη», του οποίου ήταν διακινητής.

Νίκος Καψοκέφαλος

* * *

Φωτ.

Πέντε χρόνια πέρασαν από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΚΩΣΤΑΣ ΦΛΥΝΤΖΑΝΗΣ.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελλη Φλυντζάνη πρόσφερε στην ΚΟΒ Φούρνων 5.000 δρχ. προς τιμήν του 16ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, των αδελφών μου ΓΙΑΝΝΗ, ΓΙΩΡΓΟΥ, ΣΟΦΟΚΛΗ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑ, καθώς και στη μνήμη του συζύγου μου, που πέρασαν 3 χρόνια από το θάνατό του, και του εξαδέλφου μου ΑΛΕΚΟΥ ΒΑΣΙΛΑΚΗ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω 50.000 δρχ. στο «Ριζοσπάστη».

Νίκη Δεληβοριά - Τριμάνη

* * *

Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ. Από το 1934 που οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ ως το Μάη του 1950, αποφυλακίζεται από τις φυλακές των Βούρλων, τον περισσότερο χρόνο της ζωής του τον πέρασε στις φυλακές, στις ομηρίες, στις εξορίες και στους «προς εκτέλεση».

Πιστός ως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ, έφυγε όρθιος.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ειρήνη και τα παιδιά του προσφέρουν 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Βριλησίων για το 16ο Συνέδριο.