ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΠΑΛ ΣΑΜΟΥ
Κινητοποιούνται κόντρα στις ελλείψεις

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Παρασκευή 15 Οχτώβρη 2010

Από τη συζήτηση των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τους μαθητές του ΕΠΑΛ
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι μαθητές του Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, μετά από απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής τους Συνέλευσης, καθώς από την αρχή της σχολικής χρονιάς δεν έχουν διοριστεί ακόμα οι καθηγητές των διαφόρων ειδικοτήτων, δεν υπάρχουν βιβλία, ούτε αθλητικό υλικό.

Στο πλευρό των μαθητών βρέθηκε στην αρχή της βδομάδας ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με την «Λαϊκή Συσπείρωση». Τα παιδιά με ιδιαίτερη σοβαρότητα περιέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο και τους λόγους που οδηγήθηκαν στην κατάληψη. Ο Στρ. Κόρακας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάχης Σάμου Στ. Φιλιππής και ο υποψήφιος δήμαρχος Δημ. Μαυρατζώτης εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον αγώνα τους.

«Προσπαθούμε να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα, και για να μας ακούσει το Υπουργείο Παιδείας» είπαν οι μαθητές που απαριθμούν τα προβλήματα του σχολείου τους, για τα οποία απαιτούν άμεσες λύσεις, ως εξής: 1. Ελλειψη βιβλίων 2. Ελλειψη καθηγητών 3. Ελλειψη αθλητικού υλικού 4. Δεν γίνεται φέτος η πρόσθετη στήριξη και οι μαθητές αναγκάζονται να πηγαίνουν στα φροντιστήρια και να δίνουν πολλά χρήματα το μήνα, ενώ δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα 5. Δεν υπάρχει εργαστήριο στις ειδικότητες (Υγείας και Πρόνοιας) 6. Μαθητές από τα χωριά ξυπνούν 6 το πρωί για να κάνουν μάθημα την 6η και την 7η ώρα γιατί δεν έχουν καθηγητές ειδικότητας.