ΤΣΕΧΙΑ
Νέα προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης των νέων κομμουνιστών

Αντικομμουνιστές επιχειρούν να στείλουν στα δικαστήρια την Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας, γιατί αντιδρά στην παραχάραξη της Ιστορίας στην «υπόθεση Κατίν»

Τρίτη 19 Οχτώβρη 2010

Από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έγιναν στην χώρα μας το 2008
Μπροστά σε μια νέα αντικομμουνιστική επίθεση βρίσκεται αντιμέτωπη η Κομμουνιστική Ενωση Νεολαίας Τσεχίας, όπως ενημερώνει η ίδια η οργάνωση μετά από την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, που έκαναν εναντίον της τρεις γνωστοί αντικομμουνιστές πολιτικοί τον Σεπτέμβρη.

Συγκεκριμένα, στη Δημοτική Εισαγγελία της Πράγας υποβλήθηκε το αίτημα να αρχίσει δικαστική εξέταση, με βάση τον αντικομμουνιστικό ποινικό κώδικα της χώρας και το άρθρο 405 περί «άρνησης, αμφισβήτησης, συμφωνίας και δικαιολόγησης γενοκτονίας», με πρόσχημα την αρθρογραφία στην ιστοσελίδα της ΚΕΝ που αποκάλυπτε το πώς στήθηκε η γκαιμπελικής έμπνευσης κατασκευή της δολοφονίας των Πολωνών, που αποδόθηκε στην τότε ηγεσία της ΕΣΣΔ με επικεφαλής τον Ιωσήφ Στάλιν (έγκλημα που έγινε όπως απόδειξαν πολλά στοιχεία και ιατροδικαστική έρευνα, το 1940 από τους Ναζί και όχι το 1941 από τους Σοβιετικούς).

Θυμίζουμε ότι στο παρελθόν είχε απαγορευτεί η δράση της ΚΕΝ τον Οκτώβρη 2006, γιατί στο πρόγραμμα της Οργάνωσης δηλωνόταν ανοιχτά ότι παλεύει για την κοινωνική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής και το σοσιαλισμό (τελικά αυτή η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών πάρθηκε πίσω τον Γενάρη του 2010, ενώ είχε προηγηθεί μεγάλη διεθνής καμπάνια ενάντια την απαγόρευση της ΚΕΝ, όπου και η ΚΝΕ πήρε ενεργά μέρος).

Ενοχλεί η υπεράσπιση του σοσιαλισμού

Τώρα, επιχειρείται και πάλι να μπουν εμπόδια στη δράση της, γιατί αντιπαλεύει ανοιχτά την παραχάραξη της Ιστορίας, την εξίσωση του φασισμού με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος (ODS) Γίρζι Ομπερφάσλερ, ο πρώην αστυνομικός διευθυντής Στανισλάβ Νοβότνι και ο φωτογράφος Αντονίν Κρατοχβίλ αξιοποιώντας το αντιδημοκρατικό οπλοστάσιο του ποινικού κώδικα επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη θέση των νέων κομμουνιστών. Συγκεκριμένα, ο κώδικας αυτός προβλέπει: «Οποιος αρνείται, αμφισβητεί και συμφωνεί ή δικαιολογεί ή προσπαθεί να δικαιολογήσει ναζιστικές, κομμουνιστικές ή άλλες γενοκτονίες και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που διαπράχθηκαν από του Ναζί ή τους κομμουνιστές θα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 6 μηνών έως 3 χρόνων». Ετσι ζητούν να προχωρήσει η δικαστικοαστυνομική έρευνα και να διωχθούν οι νέοι κομμουνιστές.

Οπως σημειώνει η ΚΕΝ «αυτό όπως και άλλα νομοθετήματα είναι χαρακτηριστική έκφραση της κλιμάκωσης του αντικομμουνισμού στην Τσεχία».

Και συνεχίζει: «Συμβάλλαμε και θα συνεχίζουμε να συμβάλλουμε στο διεθνή αγώνα ενάντια στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα που χρησιμοποιεί πλαστά και παραποιημένα στοιχεία ως δήθεν "αποδείξεις", συνεχίζοντας την κατασκευή που έστησαν οι Ναζί, για να ενοχοποιήσουν την Σοβιετική Ενωση για την δολοφονία των Πολωνών στο Κατίν. Οι αντικομμουνιστές και αντισοβιετικοί, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Γερμανικό Ναζισμό έχουν εντατικοποιήσει την προπαγάνδα τους ιδιαίτερα με τη συντριβή του πολωνικού αεροσκάφους κοντά στο Μίνσκ».

Και η ΚΕΝ καταλήγει στην ανακοίνωσή της: «Η ΚΕΝ είναι η μόνη Οργάνωση στην Τσεχία που άνοιξε τα μέσα ενημέρωσης που διαθέτει για τη δημοσίευση των πραγματικών ντοκουμέντων, των στοιχείων και των μαρτυριών για την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας και την ελευθερία της επιστημονικής έρευνας ενάντια στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα με την υπόθεση του Κατίν. Θα αντιμετωπίσει την αναμενόμενη αστυνομική δικαστική έρευνα, την προσπάθεια φίμωσής της με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα».