ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Πλειοδοτεί σε φιλομονοπωλιακά μέτρα

Εναρμονισμένη με τις θέσεις του ΣΕΒ και των «επενδυτών» απαιτεί για λογαριασμό της πλουτοκρατίας νέα προνόμια και ανατροπές

Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010

MotionTeam

Η ΝΔ έχει ρόλο συμπληρωματικό στην προώθηση της αντιλαϊκής στρατηγικής, όπως αυτή εκφράζεται και με το μνημόνιο. Σαν τέτοια πρέπει να πολεμηθεί από το εργατικό λαϊκό κίνημα
Πίεση προκειμένου να επιταχυνθούν τα μέτρα στήριξης της κερδοφορίας των επιχειρήσεων ασκεί η ηγεσία της ΝΔ, στηρίζοντας ταυτόχρονα τις «διαρθρωτικές αλλαγές» και τα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση. Εναρμονισμένη πλήρως με τις θέσεις του ΣΕΒ και των «επενδυτών», η ηγεσία της ΝΔ προσφέρει συναίνεση στα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, όπως το «fast track», πλειοδοτώντας ταυτόχρονα υπέρ της επέκτασης των προνομίων και στους «εγχώριους επενδυτές».

«Χρειάζεται δραστική απλούστευση των διαδικασιών, όχι μόνο για τις μεγαλύτερες και τις ξένες επενδύσεις, αλλά και για τις μικρότερες και τις ελληνικές επενδύσεις, πράγματι χρειάζεται fast track για όλους και από την πλευρά μας έχουμε σημειώσει εδώ και ένα μήνα πως επεξεργαζόμαστε συγκεκριμένη πρόταση πάνω σε αυτό», είπε χαρακτηριστικά (στον «Real Fm») ο αρμόδιος τομεάρχης Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ζητώντας να προχωρήσουν όλες οι διαρθρωτικές αλλαγές «για να γίνει η χώρα φιλική στις επενδύσεις».

Δεν έκρυψε επίσης ότι η ΝΔ συμφωνεί με τις προτάσεις του ΣΕΒ και συμπλήρωσε με νόημα πως «ό,τι λένε οι επενδυτές λέμε και εμείς»! Αλλωστε, ήδη ο Α. Σαμαράς ζητά επίμονα τη μείωση της φορολογίας των επιχειρηματικών κερδών στα επίπεδα των γειτονικών χωρών, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, ενώ πλειοδοτεί υπέρ των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων.

Από τη σκοπιά αυτή ήταν και η κριτική που άσκησε ο εκπρόσωπος του κόμματος στη χτεσινή ομιλία του πρωθυπουργού σε νέους επιχειρηματίες. «Καλά είναι τα ωραία λόγια του πρωθυπουργού προς τους επιχειρηματίες, αλλά στην πράξη η πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ είναι συνώνυμη με τα κατεβασμένα ρολά, με τα λουκέτα, με το στέγνωμα της αγοράς και με την οικονομική ασφυξία», δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος, καλώντας τον πρωθυπουργό να περάσει από τα λόγια στην πράξη.

Την ίδια στιγμή, ο Α. Σαμαράς συνεχίζει τη φραστική καταδίκη του μνημονίου και της κυβέρνησης, επιχειρώντας να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια. «Οι πολιτικές του μνημονίου οδηγούν σε φαύλο κύκλο ύφεσης, οικονομικής παράλυσης και ακόμα μεγαλύτερης ύφεσης. Οδηγούν σε ακόμη σκληρότερα μέτρα που απλώς αναβάλλονται ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών», τόνισε μιλώντας χτες σε προεκλογική συγκέντρωση των γυναικών της ΝΔ, κρύβοντας ότι το κόμμα του έχει ψηφίσει την πλειοψηφία των κυβερνητικών νομοσχεδίων εντός και εκτός μνημονίου.