Εμπρός δυναμικά να δώσουμε «ανάσα» στο λαό

Στο Λαύριο μίλησε χτες ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Πέμπτη 21 Οχτώβρη 2010

«Ο πρωθυπουργός το είπε ξεκάθαρα: Προσέξτε τι μήνυμα θα στείλουμε με τις εκλογές στην Ευρώπη. Εννοεί σε όλους αυτούς που πίνουν το αίμα των λαών, της Ευρώπης και του κόσμου. Και μεις λέμε ότι έχουν διεθνή σημασία αυτές οι εκλογές, τι μήνυμα θα στείλουν οι Ελληνες εργαζόμενοι στους Γάλλους απεργούς και στους λαούς της Ευρώπης. Αν το σύνθημα "λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε" θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά». Με τα παραπάνω λόγια ο Θανάσης Παφίλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής, κάλεσε χτες το απόγευμα τους συγκεντρωμένους στο Λαύριο να απευθυνθούν μέχρι τελευταία στιγμή σε κάθε άνθρωπο του μόχθου, ακόμα και αν ψηφίζει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ. «Και αυτοί συντρίβονται από αυτή την πολιτική και αυτοί γνωρίζουν αν και δε συμφωνούν σε όλα μαζί μας ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι το αποκούμπι τους».

Νωρίτερα χαιρετισμό απηύθυνε ο Απόστολος Παμφίλης, υποψήφιος δήμαρχος Λαυρίου, ο Χάρης Ανανιάδης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός και ο Κώστας Πόγκας, πρώην δήμαρχος Λαυρίου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Ανάμεσα σε άλλα ο Θ. Παφίλης στάθηκε στις τραγικές συνέπειες που έχει η εφαρμογή του «Καλλικράτη» συνολικά για τη λαϊκή οικογένεια. «Αυτή η αντιδραστική μεταρρύθμιση θα έχει ολέθρια επίδραση αν δεν υπάρξουν ισχυρές αντιστάσεις και ανατροπές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση"», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά: Ο «Καλλικράτης» θα συνενώσει τους δήμους και τους νομούς για να περάσει πιο εύκολα την αντιλαϊκή πολιτική στις εργασιακές σχέσεις με την απόλυση 30.000 εργαζομένων, με την κατάργηση των ΣΣΕ και την ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης. Θα προωθηθεί το ξεπούλημα και η αλλαγή χρήσης γης, ενώ το κράτος θα απαλλαγεί από τις όποιες κοινωνικές δαπάνες και όλα θα είναι ανταποδοτικά. Για παράδειγμα, το κόστος της λειτουργίας των σχολείων και των νοσοκομείων θα φορτωθεί στους εργαζόμενους.


«Απαιτείται σύγκρουση με αυτό το θεσμό. Ξέρουμε ότι τα περιθώρια είναι πολύ στενά, αλλά αν βγούμε στην περιφέρεια και τους δήμους θα προσπαθήσουμε με όλες τις μορφές πάλης, μαζί με το λαϊκό κίνημα να ανακουφίσουμε τα λαϊκά στρώματα. Το ότι είμαστε αντίθετοι με τον "Καλλικράτη" είναι που εξασφαλίζει καλύτερη, πιο φιλολαϊκή διαχείριση», υπογράμμισε. Οπως είπε, με «Λαϊκή Συσπείρωση» στην περιφέρεια δεν κατεβαίνει διακόπτης στη ΔΕΗ, δεν κόβεται το νερό σε καμία οικογένεια που δεν έχει να πληρώσει. Δε θα πεινάσει άνεργος. Οχι με ζητιανιά και φιλανθρωπία. Να βγουν τα αντίστοιχα κονδύλια. Θα δημιουργήσουμε μόνιμες θέσεις εργασίας. Τα κονδύλια από το ΕΣΠΑ θα τα δαπανήσουμε για παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία. Θα φροντίσουμε να σφραγιστούν όλα τα βιβλιάρια των ανέργων. Ετσι κατακτήθηκαν και στο παρελθόν μια σειρά πράγματα όταν είχαμε κομμουνιστές δημάρχους. Ομως χρειάζεται αλλαγή συσχετισμού πανελλαδικά, ένας δήμαρχος και ένας περιφερειάρχης δε φέρνουν την άνοιξη. «Εμπρός, λοιπόν, με αισιοδοξία να δημιουργήσουμε μια λαϊκή δυναμική, να δώσουμε κουράγιο και ανάσα στον κόσμο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταδικάστε την πολιτική που σας καταδικάζει (2010-10-09 00:00:00.0)
Κοροϊδία η «αντιμνημονιακή» φιλολογία (2010-10-06 00:00:00.0)
Παγίδα ο «αντιμνημονιακός» χαρακτήρας των εκλογών (2010-09-23 00:00:00.0)
Θεωρούν «πολυτέλεια» τις δαπάνες για σχολεία (2010-09-17 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-08-29 00:00:00.0)
Δραστηριότητες της «Λαϊκής Συσπείρωσης» (2010-08-28 00:00:00.0)