Περί «πλατιάς συστράτευσης... »
Παρασκευή 22 Οχτώβρη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

«

Στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου δίνεται μια μεγάλη ευκαιρία στους πολίτες να εκφράσουν την οργή τους απέναντι στην κυβέρνηση του μνημονίου (...) Στη σημερινή συγκυρία μεγάλες είναι και οι ευθύνες της ηγεσίας του ΚΚΕ γιατί επιλέγει το δρόμο της περιχαράκωσης αντί της πλατιάς προοδευτικής αντιμνημονιακής συστράτευσης. Είμαστε βέβαιοι πως ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας θα εγκρίνει και θα ενθαρρύνει τη συνάντηση της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς με τις δυνάμεις που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ και αμφισβητούν από μια αριστερή σκοπιά την κυβερνητική πολιτική. Οσο για την άχρωμη και πολιτικά ουδέτερη υποψηφιότητα του κ. Δημαρά θα πρέπει να μας εξηγήσει πώς με τις ψήφους της κας Μπακογιάννη θα κάνει αντιμνημονιακό αγώνα».

Τάδε έφη Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ. Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη... Γιατί στα πέριξ της Κουμουνδούρου τίποτα το πλατύ, τίποτα το προοδευτικό, τίποτα που να θυμίζει συστράτευση δεν υπάρχει.

Υπάρχει μόνο κάμποση «αντιμνημονιακή» ρητορεία για να συγκαλύπτεται το γεγονός ότι ο ΣΥΝ και όσοι στηρίζει για τους θώκους της τοπικής διοίκησης στηρίζουν την αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή στρατηγική, για την οποία δεν βγάζουν κιχ. Αντί να εγκαλούν το ΚΚΕ κατηγορώντας το ότι επιλέγει την «περιχαράκωση», ας ασχοληθούν με τα του οίκου τους με τα οποία γελάει και το παρδαλό κατσίκι. Οπως με το ότι στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζουν κάποιον που είναι ΠΑΣΟΚ και που τη μια δηλώνει ότι στον δεύτερο γύρο θα στηρίξει το σοσιαλιστικό χώρο, δηλαδή ΠΑΣΟΚ και την άλλη θα στηρίξει την - κατά τον ΣΥΝ - «άχρωμη και πολιτικά ουδέτερη υποψηφιότητα» του Γ. Δημαρά, την οποία στηρίζει και η Ντόρα Μπακογιάννη... Οπως με το ότι στην Περιφέρεια Αττικής ο ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει δύο υποψηφίους ενώ στον Δήμο Αθήνας έναν, στην Περιφέρεια Δυτικής Πελοποννήσου ο ΣΥΝ στηρίζει τον υποψήφιο της ΚΟΕ που στην Περιφέρεια Αττικής στηρίζει Αλαβάνο, αλλά στον Δήμο Πάτρας στηρίζει άλλον υποψήφιο απ' αυτόν που στηρίζουν οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ικαρία συστρατεύονται ακόμα και με το ΛΑ.Ο.Σ. ενάντια στον υποψήφιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και πάει λέγοντας...

Μιλάμε για πολύ «πλατιά συστράτευση», τόσο πλατιά που δεν ξέρει η δεξιά τους τι ποιεί η αριστερά τους! Αδιάφορο βέβαια, αρκεί και η δεξιά και η αριστερά τους να πλένουν το ίδιο πρόσωπο, του συστήματος.


Β.Ν.