Ο αντικομμουνισμός του Δημαρά της Πάτρας
Σάββατο 23 Οχτώβρη 2010

Γρηγοριάδης Κώστας

Ο Γιάννης Δημαράς, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας, που επανέλαβε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» όσα είπε τις προάλλες, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής: «...όπως αυτός που είναι κομμουνιστής δεν ευθύνεται για τα εγκλήματα του κομμουνισμού ανά την υφήλιο, έτσι και εγώ δεν ευθύνομαι για όλες τις "αμαρτίες" του ΠΑΣΟΚ. Οπως δεν ευθύνονται για τις "αμαρτίες" της ΝΔ όλοι οι νεοδημοκράτες...».

Επιδόθηκε σε ακραίο αντικομμουνισμό, απευθυνόμενος στον Κώστα Πελετίδη, υποψήφιο δήμαρχο με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όταν ο τελευταίος, με την παρέμβασή του, του «έσχισε» το πέπλο του «ανεξάρτητου» με το οποίο έχει ενδυθεί και τον ανάγκασε να παραδεχτεί ότι είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ότι στις εκλογές του 2009 ήταν μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ.

Ο ίδιος ο Γ. Δημαράς αφού δεν κατάφερε να πάρει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, δήλωσε «ανεξάρτητος», όπως ακριβώς έκανε και στις εκλογές του 2006. Παρά την ...ανεξαρτησία του έχει τη στήριξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Αριστεράς κι έχει στο ψηφοδέλτιό του στελέχη πρώτης γραμμής από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ.!

Σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Πάτρα, για τις δηλώσεις του αυτές, αναφέρει:

«Στην ουσία συνεχίζει να κάνει αντικομμουνισμό για να κρύψει την ταύτισή του με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Ωστε έτσι λοιπόν, απλά "αμαρτίες" που πρέπει να διορθωθούν η βάρβαρη πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που υπηρετεί τον καπιταλισμό. Τότε το μόνο που απομένει σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι να κάνουν μια "εξομολόγηση" και να επανέλθουν στον "ίσιο δρόμο" σαν τις "άσωτες κορασίδες"! Ας σταματήσει το παραμύθι. Πέρα από τις μεγάλες κουβέντες ο Γ. Δημαράς αυτοαποκαλύπτεται.

"Τιμή μου και καμάρι μου που είμαι ΠΑΣΟΚ" (...) "ανήκω σε ένα κόμμα που κάποια στιγμή μού ανέθεσε μια θέση στο λιμάνι... θήτευσα σε αυτή τη θέση που μου ανατέθηκε, προσπαθώντας να κάνω έργο και έκανα έργο" δηλώνει για την περίοδο που ήταν πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου και στήριζε την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών και το χαράτσωμα.

Κάνει όμως το "Μοσκιό" για το ότι ήταν μέλος της επιτροπής εκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες εθνικές εκλογές, υπερασπιζόμενος το αντιλαϊκό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. Είναι δεσμευμένος στο ισόβιο αντιλαϊκό μνημόνιο της κυβέρνησης, της ΕΕ και του "Καλλικράτη". Αυτά θέλει να κάνει πράξη, για αυτό απαιτεί "ανανέωση" επιδιώκοντας να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη".

Για αυτό το λόγο απαντά με αοριστίες όταν του τίθεται το ερώτημα για το ποιον θα στηρίξουν στην περιφέρεια. Να μας πει, λοιπόν, τι λέει η δική του συνείδηση και του συνδυασμού του και ας αφήσει ήσυχη τη συνείδηση του λαού! Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν αλλάζουν, υπηρετούν την πλουτοκρατία. Ο λαός μπορεί να διορθώσει την ψήφο του ψηφίζοντας "Λαϊκή Συσπείρωση" που στηρίζει το ΚΚΕ».