Περήφανη λαϊκή απάντηση στους εκβιασμούς

Απόσπασμα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, το Σάββατο στην Πετρούπολη

Τρίτη 2 Νοέμβρη 2010

Από τη συγκέντρωση το Σάββατο στην Πετρούπολη
Στον εκβιασμό, που επιχειρεί η κυβέρνηση, για να αποσπάσει τη λαϊκή ψήφο και συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική της, αναφέρθηκε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου σε συγκέντρωση στην Πετρούπολη, όπου χαιρέτισε και ο Θωμάς Κοτσαμπάς, υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Στην ομιλία της, η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε σχετικά:

«Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ελλάδα αυτό, να καλείται ο ελληνικός λαός να ψηφίσει με το πιστόλι στον κρόταφο. Ο λαός με την εμπειρία που έχει, πρέπει να αρπάξει το πιστόλι και να το στρέψει εναντίον τους. Εδώ τα πράγματα είναι καθαρά: `Η σε πυροβολούν ή τους πυροβολείς και φυσικά μιλάμε τώρα για τον πυροβολισμό της ψήφου. Υπάρχει και ο πυροβολισμός της ταξικής πάλης και των αγώνων.

Αν θα διαβάσετε σήμερα μια εφημερίδα του συγκροτήματος, η οποία - όπως και το συγκρότημα συνολικά - στηρίζει την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έχει τον εξής ωμό εκβιασμό. Τώρα εκβιασμός είναι, μπλόφα είναι, τι να σας πω; Αλλά ακόμα κι αν είναι μπλόφα, εκφράζει την αντίληψη, αυτό που λέμε δικτατορία των μονοπωλίων, τι λέει δηλαδή: Αν π.χ. δε γεμίσει ο τόπος πράσινους νικητές, και να ξέρετε στους πράσινους είναι και οι επίσημοι, είναι και οι "μαϊμού" πράσινοι, εάν δε γίνει αυτό στον πρώτο γύρο στις 7 του μήνα, τότε υπάρχει η εξής απειλή: Θα ανασταλεί ο δεύτερος γύρος και θα μετατεθεί η πραγματοποίησή του στις 12 Δεκέμβρη μαζί με εθνικές εκλογές.

Ποια πρέπει να είναι η απάντηση; Οχι γενικά του λαού, η απάντηση από τις εργατογειτονιές, τις λαϊκές συνοικίες, από τους τόπους δουλειάς, με μόνο αυτόν τον εκβιασμό, πρέπει να είναι η καταδίκη και η καταψήφιση αυτού του εκβιασμού, αυτής της φασίζουσας κυριολεκτικά νοοτροπίας, αυτής της ανοιχτής εκδήλωσης της δικτατορίας των μονοπωλίων. Η καταψήφιση των συνδυασμών της κυβέρνησης και καμία μετάγγιση ψήφων προς τη ΝΔ, όπου η αντιμνημονιακή της δράση είναι ψεύτικη, υποκριτική και καθαρά για λόγους τακτικής. Η απάντηση σε αυτήν τη νοοτροπία πρέπει να είναι μαζικά η ενίσχυση των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και σε επίπεδο περιφέρειας και δήμου σε όλη την Ελλάδα.

Αυτή πρέπει να είναι η περήφανη απάντηση στις 7 του μήνα, αλλιώς όποιος υποκύψει στον εκβιασμό θα πληρώνει λύτρα συνέχεια».