ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
«Ως εδώ και μη παρέκει» από τους μικρούς ΕΒΕ

Απαιτεί, με ανακοίνωσή της, να καταργηθεί η περαίωση και καλεί σε κλιμάκωση της πάλης με επιθετικά αιτήματα

Σάββατο 6 Νοέμβρη 2010

«Δεν ήταν κακός επαγγελματίας. Τον έκλεισε η πολιτική των μονοπωλίων. Ξεσηκωθείτε. Αγώνας αντεπίθεση ανατροπή», γράφει η αφίσα της ΠΑΣΕΒΕ στη βιτρίνα ενός ακόμα κλειστού μικρομάγαζου
«Ως εδώ και μη παρέκει», δηλώνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) σε ανακοίνωσή της για τη ρύθμιση της περαίωσης. Μεταξύ άλλων σημειώνει:

«Αποτελεί εμπαιγμό και χρειάζεται απύθμενο θράσος το οποίο διαθέτουν τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, και όσα ακολουθούν την πολιτική της ΕΕ, όταν λένε ότι κάνουν περαίωση για τελευταία φορά, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Το ίδιο έχουν πει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια. Με την περαίωση η κυβέρνηση, από τη μια χαρατσώνει τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ και από την άλλη δίνει τη δυνατότητα οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με τζίρο έως και 25εκατομμύρια ευρώ να φοροδιαφεύγουν πληρώνοντας λίγα ψίχουλα ως αντίτιμο.

Η περαίωση έρχεται σε μια περίοδο όπου μαζικά κλείνουν τα μικρομάγαζα και η συντριπτική πλειοψηφία από αυτά ασφυκτιά εξαιτίας της οικονομικής δυσπραγίας, αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής. Μεγάλες ευθύνες για αυτή την πολιτική έχουν και οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που συμφωνούν και την υποστηρίζουν γιατί εξυπηρετούν τα συμφέροντα των μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων. Η Ομοσπονδία μας, συμφωνώντας με το πλαίσιο πάλης της ΠΑΣΕΒΕ, καλεί τους μικρούς και αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ να απειθαρχήσουν και να πουν: Ως εδώ και μη παρέκει!!!

Διεκδικούμε την κατάργηση της περαίωσης και: