ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κυβέρνηση και τρόικα να βρουν χιλιάδες απέναντί τους

Στο Σύνταγμα στις 6 μ.μ. και στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ., οι λαϊκές συγκεντρώσεις στις 15 του Νοέμβρη

Τρίτη 9 Νοέμβρη 2010

Το ΚΚΕ, πριν ακόμα από τον πρώτο γύρο των εκλογών, κάλεσε το λαό, ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα να συμμετέχει μαζικά στα συλλαλητήρια που διοργανώνει στις 15 του Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τη μέρα που φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα, για να συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση τα νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Η αναγκαιότητα αυτή γίνεται σήμερα διπλή, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής και την προσπάθεια της κυβέρνησης να παρουσιάσει το άσπρο μαύρο και να κοροϊδέψει το λαό. Η θρασύτατη κυβερνητική προπαγάνδα που θέλει τα εργατικά λαϊκά στρώματα να δείχνουν ανοχή στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική, εξαιτίας της μεγάλης αποχής στις εκλογές, πρέπει να απαντηθεί στους δρόμους. Να πλημμυρίσει η πλατεία Συντάγματος, στην Αθήνα στις 6 το απόγευμα και το Αγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, στις 7 μ.μ.

Η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της, μαζί με τα ντόπια και διεθνή ΜΜΕ, προσπαθούν από το βράδυ κιόλας της περασμένης Κυριακής να παρουσιάσουν μαγική εικόνα σε σχέση με το αποτέλεσμα και το μήνυμα της κάλπης. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, παρουσιάζουν την απώλεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου ψήφων από το ΠΑΣΟΚ και περίπου 550.000 από τη ΝΔ, με ταυτόχρονη ενίσχυση του ΚΚΕ κατά 75.000 σχεδόν νέες ψήφους, σαν επιβεβαίωση της εντολής του ΠΑΣΟΚ να συνεχίσει να ματώνει το λαό!

Απ' αυτήν τη σκοπιά, τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, κανείς δεν πρέπει να μείνει στο σπίτι του. Η προκλητικότητα της κυβέρνησης, μαζί και τα δεδομένα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει μαζί της η τρόικα, σε πλήρη συνεννόηση με το ΠΑΣΟΚ και τους συμμάχους του, πρέπει να χτυπήσει συναγερμό. Να δείξει ο λαός ότι δεν πιάνουν τόπο οι εκβιασμοί και οι απειλές τους, η τρομοκρατία και το θράσος τους.

Να γίνουν βήματα στην οργάνωση του λαού στα εργοστάσια, στους τόπους δουλειάς, στις εργατογειτονιές. Να γίνει το εκλογικό αποτέλεσμα λίπασμα για πιο δυναμικούς, μαζικούς και αποτελεσματικούς ταξικούς αγώνες, ενάντια στο κεφάλαιο, στην κυβέρνηση και τα κόμματά του.