ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
Κυριακή 14 Νοέμβρη 2010

ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
φωτο 2

Στη μνήμη των γονιών μου, ΧΡΗΣΤΟΥ και ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΗ, προσφέρω στο ΚΚΕ 1.000 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

Θωμάς Κεφαλής

***

φωτο

Στην μνήμη της Κατινούλας Κρεμμύδα, που μέχρι το τέλος της ζωής της στάθηκε δίπλα στο ΚΚΕ, η κόρη της Ευαγγελία Κρασσά προσφέρει για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, 300 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Μελισσίων.

***

ΦΩΤΟ

Για την συμπλήρωση, σήμερα, 40 ημερών από το θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου και πατέρα ΔΙΟΝΥΣΗ ΛΟΓΑΡΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ μέσω ΚΟΒ Ραφήνας.

Η οικογένειά του

***

φωτο

Στην μνήμη του αγαπημένου συντρόφου μου στη ζωή, ΠΑΚΗ ΑΝΘΟΥΛΗ, οδοντίατρου, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστή, από τα εφηβικά του χρόνια ως το θάνατό του, που έκανε εξορία στην Ικαρία και συνέχεια στο κολαστήριο τη Μακρονήσου, στέλεχος του ΚΚΕ, προσφέρω 200 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ και πάντα επιτυχίες.

Η γυναίκα του

Βούλα Ανθούλη

***

Στη μνήμη του ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΜΥΛΩΝΑ, συζύγου και συντρόφου, που στις 18.11.2010 συμπληρώνονται 17 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, η σύζυγος και τα παιδιά του, 50 ευρώ, μέσω ΚΟΒ Αλίμου. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για να γίνουν τα οράματά του πραγματικότητα.

***

ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
φωτό

Στις 15.11.2009 έφυγε από κοντά μας ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ και θερμός υπερασπιστής της πολιτικής του Κόμματος και της κομμουνιστικής ιδεολογίας ως το τέλος της ζωής του.

Τα παιδιά του, Πέτρος και Νίκος, προσφέρουν 150 ευρώ στο ΚΚΕ για την οικονομική του εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Καλλιθέας.

***

φωτό

Στις 30 Οκτωβρίου 2010, συμπληρώθηκαν 9 χρόνια από το θάνατο του συντρόφου μου, πατέρα και παππού, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΑΣΟΥΛΑ.

Στην μνήμη του, προσφέρω στην οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ 100 ευρώ.

***

φωτό 2

Στην μνήμη του πατέρα μας και παππού ΑΓΓΕΛΟΥ ΑΛΕΞΑΚΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, από τον Γέρακα του Ζάρακα Λακωνίας, που «έφυγε» από κοντά μας στις 21 Μάη 1999. Καθώς και στη μνήμη της μητέρας μας και γιαγιάς, ΜΑΡΟΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΚΗ, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, από τα Κουπιά του Ζάρακα Λακωνίας, που «έφυγε» από κοντά μας στις 27 Σεπτέμβρη 2005, προσφέρουμε 200 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω Ν. Αχτ. Καλλιθέας.

Οι κόρες, ο γαμπρός

και ο εγγονός τους

***

Στη μνήμη των αγαπημένων μας ανιψιών ΝΙΚΟΥ - ΣΤΕΦΑΝΟΥ και ΣΤΕΛΛΑΣ, οι οποίοι ήταν αγωνιστές, που έφυγαν πρόσφατα από την ζωή, προσφέρουμε για ενίσχυση του ΚΚΕ το ποσό των 200 ευρώ.

Με αγάπη, Γιώργος και Σουλτάνα Λεμονίδη.

ΑΝΘΟΥΛΗΣ ΠΑΚΗΣ
φωτο 2

Στην μνήμη των συντρόφων μας ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ και ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, που αγωνιστήκαμε μαζί στο κοινοτικό και συνδικαλιστικό κίνημα στη Γερμανία, στην πόλη του Ανόβερου, θα μείνει αξέχαστη η προσφορά τους. Επίσης, στην μνήμη των συντρόφων ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗ ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΠΕΤΡΟΓΛΟΥ, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αρτεμισίου Εύβοιας, για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος.

Γιάννης Στεφανής

Γιώργος Λιάσκος

***

φωτο

Ο Θανάσης Μούζας προσφέρει 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αρτέμιδας, στη μνήμη του πατέρα του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΟΥΖΑ.

***

[Φωτογραφία υπάρχει δημοσιευμένη στις 26 Οκτώβρη 2008]

Στις 3 Νοέμβρη 2007 ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΡΑΚΙΔΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, δικηγόρος Θεσσαλονίκης, «έφυγε» από κοντά μας. Γεννήθηκε το 1923 στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Το 1939 εκδιώχθηκε από το βουλγαρικό κράτος, ενόψει του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Ηρθε στην Ελλάδα και εξορίστηκε από το Μεταξά μαζί με την οικογένειά του στην Καλαμάτα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και παράλληλα ανέπτυξε αγωνιστική αντιστασιακή δράση ως μέλος της ΜΛΑ και της ΕΠΟΝ. Υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της δολοφονίας Λαμπράκη και μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη κατά Γκοτζαμάνη.

Στη μνήμη του προσφέρονται 150 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

***

Στη μνήμη του άντρα μου ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» το ποσό των 200 ευρώ.

Η γυναίκα του

Αννα Φιλιππίδη

***

φωτο

Στις 27 Νοέμβρη 2010, κλείνουν δύο χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη μου σύζυγος, μητέρα και γιαγιά, ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ. Γεννήθηκε το 1931 στο χωριό Παλιούρι Εβρου. Δύο χρόνια γεμάτα πόνο, θλίψη και οδύνη. Δεν περνάει μέρα που να μην σκέφτομαι την όμορφη ζωή που περάσαμε τα 60 χρόνια που ζήσαμε μαζί. Γνωριστήκαμε στην Ελάτια Δράμας τον Απρίλη του 1948 ως μαχητές του ΔΣΕ. Μαζί πολεμήσαμε το μοναρχοφασισμό, μαζί κρυοπαγήσαμε, βαδίσαμε ξυπόλητοι πάνω στα χιόνια, περάσαμε τα παγωμένα νερά του Νέστου. Μαζί κάναμε τις ατέλειωτες πολύωρες πορείες κάτω από τις ασταμάτητες βροχές και τα χιόνια του Μποζντάγ Δράμας. Μαζί τραγουδήσαμε και χορέψαμε τα όμορφα τραγούδια του αγώνα μας αψηφώντας όλες αυτές τις δυσκολίες. Περάσαμε μαζί όλες τις μπόρες και ταλαιπωρίες του τρίχρονου σκληρού ηρωϊκού αγώνα του ΔΣΕ. Μαζί, τέλος, ήμαστε στην 40χρονη αναγκαστική πολιτική προσφυγιά και αποκτήσαμε και αναθρέψαμε τα τρία μας παιδιά και χαιρόμασταν τα 5 εγγόνια μας και τα 6 δισέγγονά μας. Μας λείπεις από τη ζωή μας αλλά σε έχουμε πάντα μπροστά μας γιατί υπήρξες μια καλή σύζυγος, μητέρα και γιαγιά. Δε θα σε ξεχάσουμε ποτέ.

ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
Στη μνήμη της, προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κορδελιού Θεσσαλονίκης, το ποσό των 50 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Ο σύζυγός της Απόστολος Μπαχτσεβάνης

τα παιδιά της Θανάσης, Χρυσούλα, Λαμπρινή

τα εγγόνια και δισέγγονά της

***

Στη μνήμη των ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, Λοχαγού του ΔΣΕ από Σκύδρα και ΜΟΥΡΤΖΙΟΥ ΔΗΜΟΥ από Τρώφωνα, μαχητής του ΕΛΑΣ, προσφέρω στο ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Αγ. Παύλου, 100 ευρώ.

Μούρτζιος Τρύφων

***

ΦΩΤΟ

Στις 27 Νοέμβρη κλείνουν 45 χρόνια από τότε που έφυγε από τη ζωή ο αδελφός μου ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ. Συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του λαού μας. Πολέμησε στον ελληνο-ιταλικό πόλεμο, στην Κατοχή από τις γραμμές του ΕΛΑΣ πολέμησε τους κατακτητές της πατρίδας μας και στον εμφύλιο πόλεμο από τις γραμμές του ΔΣΕ ως αξιωματικός.

Στη μνήμη του, καθώς επίσης και στη μνήμη του συζύγου μου ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος πέθανε το 1991, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Καλλιθέας Θεσ/νίκης.

Σοφία Καραγιάννη

***

ΦΩΤΟ

Ο σύντροφος Μπαλίδης Βασίλης, μέλος του ΚΚΕ, στη μνήμη της γυναίκας του ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΜΠΑΛΙΔΟΥ που έφυγε από τη ζωή στις 13 Σεπτέμβρη 2010, προσφέρει 100 ευρώ για να βάλει ένα λιθαράκι στον αγώνα του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

ΓΚΛΑΒΕΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
***

ΦΩΤΟ

Στη μνήμη του πατέρα μας ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΕΡΑΜΙΔΑ, κομμουνιστή και αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρουμε στο Κόμμα μας 300 ευρώ για να δώσει από καλύτερη θέση τη μάχη των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών.

Παύλος - Παρθένα

***

φωτό

Στην μνήμη της Αθηνούλας μας, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων, 100 ευρώ.

Κατερίνα Δαλμάρα

Αντώνης Δαλμάρας

* Στη μνήμη της αγαπημένης μας αδελφής, ΑΘΗΝΑΣ ΔΑΛΜΑΡΑ, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

Τα αδέλφια της

Ανδρέας - Γιολάντα - Θεοδοσία

* Στη μνήμη της ΑΘΗΝΑΣ ΔΑΛΜΑΡΑ προσφέρουμε στο ΚΚΕ 100 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Σεπολίων.

Ηλίας - Σταυρούλα

Κώστας - Χριστίνα

***

ΦΩΤΟ

Την ημέρα των εκλογών συμπληρώνονται 40 μέρες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο σύντροφός μας ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΑΡΒΟΥΤΗΣ από το Κάτω Σχολάρι Θεσ/νίκης. Στη μνήμη του η ΚΟΒ Δήμου Μίκρας προσφέρει στο Κόμμα μας το ΚΚΕ 50 ευρώ.

***

ΦΩΤΟ

Ο σύζυγός μου ΠΑΠΑΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ήταν μέλος του ΚΚΕ και αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, λοχαγός του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Γεννήθηκε στο χωριό Δομηρός Σερρών το 1917. Το 1947 βγήκε στο αντάρτικο αφού πρώτα καταδικάστηκε, πιάστηκε και βασανίστηκε από τους εθνοπροδότες συνεργάτες των Γερμανών.

Πρώτα ήταν μαχητής στην ταξιαρχία του Κοσμίδη και μετά στην ταξιαρχία Μακεδονίας του Πετρή. Στη μάχη στο φυλάκιο των Ευζώνων τραυματίστηκε βαριά. Σύντομα όμως επέστρεψε από το νοσοκομείο πάλι στις μάχες του ΔΣΕ μέχρι το τέλος. Στην Τσεχοσλοβακία συνέχισε να αγωνίζεται από τις γραμμές των συλλόγων Πολιτικών Προσφύγων.

Στη μνήμη του, καθώς και στη μνήμη του αδελφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΥΛΙΔΗ και της αδελφής μου ΜΑΡΙΤΣΑΣ, αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, προσφέρω στο ΚΚΕ, το Κόμμα που τίμησαν με τους αγώνες τους μέχρι το τέλος της ζωής τους, 50 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση, μέσω ΚΟΒ Κέντρου Λάρισας. Δε θα τους ξεχάσω ποτέ.

ΑΛΕΞΑΚΗ ΜΑΡΟΥΛΑ
Η σύζυγος Δέσποινα Παπαλαζαρίδη

***

φωτο

Στη μνημη της αγαπημένης, αξέχαστης συζύγου μου ΑΝΤΙΓΟΝΗΣ ΣΟΥΜΕΛΙΔΟΥ προσφέρω μαζί με τα αδέλφια μου 400 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ μέσω ΚΟΒ Ταύρου. Θα μας μείνει αλησμόνητη για τη συνέπεια και αφοσίωσή της στο ΚΚΕ, για την ανιδιοτέλεια, την αξιοπρέπεια και τη μεγάλη της αγάπη στους συνανθρώπους της.

Ηλίας - Θόδωρος - Γιώργος Σουμελίδης

***

φωτο

Στην μνήμη του κομμουνιστή και μέλους της Εθνικής Αντίστασης, ΙΩΑΝΝΗ ΔΡΙΤΣΑ, μέσω ΚΟΒ Κιάτου, προσφέρω 100 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση και για την εκλογική επιτυχία.

Οι κόρες του

Ελένη, Μαργαρίτα, Φανή

***

φωτο

Στη μνήμη του συντρόφου ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑ, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και στελέχους του ΚΚΕ, η συντρόφισσά του Βάσω, τα παιδιά και τα εγγόνια του, προσφέρουν 150 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του Κόμματος, μέσω της ΚΟΒ Λυκόβρυσης.

***

φωτο

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας σύζυγος και πατέρας ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ, πιστός οπαδός του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του με πλούσια αντιστασιακή δράση.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Αλσούπολης - Καλογρέζας.

Η γυναίκα του Δέσποινα

τα παιδιά του: Γιώργος Μπάμπης, Δημήτρης

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
***

φωτο

Στη μνήμη του αγαπημένου συζύγου και συντρόφου μου, ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΝΤΖΟΥ, αγωνιστή, που έφυγε από κοντά μας πριν 40 μέρες, προσφέρω στο «Ριζοσπάστη» 50 ευρώ.

Επίσης, στη μνήμη του αγαπημένου μας πατέρα που θα είναι οδηγός για το υπόλοιπο της ζωής μας, προσφέρουμε 50 ευρώ στην ΚΟΒ Καλλιθέας.

Η σύζυγος: Ουρανία

τα Παιδιά: Θωμάς και Βούλα

***

φωτο 2

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΓΚΛΑΒΕΛΗ ΔΗΜΟΥ, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, και στη μνήμη του αείμνηστου γιου του ΜΙΧΑΛΗ ΓΚΛΑΒΕΛΗ, που έφυγε στις 24 Ιουλίου 2005 σε ηλικία μόλις 20 χρόνων, προσφέρουμε το ποσό των 300 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση του ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θησείου.

Η σύζυγος - μητέρα Κωνσταντίνα

Οι συγγενείς: Θωμάς, Ελευθερία, Ηλέκτρα, Κωνσταντίνος και Μίρκα



ΜΠΑΡΔΟΥΝΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ


ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΟΥΖΑΣ


ΚΕΡΑΜΙΔΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ


ΤΡΑΚΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ


ΔΡΙΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ


ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΗ


ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ ΜΠΑΧΤΣΕΒΑΝΗ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΙΚΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ


ΚΑΤΙΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑ


ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΛΟΓΑΡΑΣ


ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΖΟΣ


ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΣΟΥΜΕΛΙΔΟΥ


Αθηνά Δαλμάρα


Στέλλα Λεμονίδη


Δήμος Γκλαβέλης


Θανάσης Βαρβούτης


ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Θεόδωρος Καλογερόπουλος


Βασιλική Μπαλίδου
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2014-10-26 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2013-12-12 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2008-02-02 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-12-16 00:00:00.0)
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2007-02-08 00:00:00.0)
Στη μνήμη (2005-11-20 00:00:00.0)