ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΤΑ
Απεργούν την Παρασκευή

Προσυγκέντρωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια

Τετάρτη 17 Νοέμβρη 2010

Η ανάγκη συσπείρωσης στα ταξικά συνδικάτα μεγαλώνει αμείωτα
Σε απεργία την Παρασκευή 19 Νοέμβρη και σε 48ωρη αποχή το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Νοέμβρη προχωρά ο κλάδος στους ΟΤΑ, με τις ταξικές δυνάμεις να καλούν τους εργαζόμενους να κάνουν δική τους υπόθεση τις κινητοποιήσεις και να συμβάλουν στο συντονισμό της αγωνιστικής δράσης. Στις 19 Νοέμβρη το Συνδικάτο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Αττικής καλεί σε μαζική συμμετοχή στην προσυγκέντρωση που οργανώνουν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις 9.30 π.μ. στην Ομόνοια.

Επίσης, σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ, εκτιμώντας τα αποτελέσματα των εκλογών και μπροστά στην απεργία του κλάδου, επισημαίνει πως οι εκλογές έδειξαν πως πλέον ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δυσκολεύονται περισσότερο να εμπαίζουν, εναλλασσόμενοι, τους εργαζόμενους. Η συμμετοχή πρωτοκλασάτων συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ σε συνδυασμούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ «αποδεικνύει ότι όχι μόνο συμφωνούν με τον "Καλλικράτη", αλλά θα είναι και θεματοφύλακες για την υλοποίησή του, η οποία σημαίνει μαζικές απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις, επέκταση των ελαστικών μορφών εργασίας και άλλα».

Ακόμα η ΔΑΣ ΟΤΑ τονίζει πως η κυβέρνηση με την τρόικα ετοιμάζονται να φέρουν νέα επώδυνα αντεργατικά μέτρα (απολύσεις εργαζομένων που θα ξεπεράσουν τις 40.000, παραπέρα μείωση των μισθών, τουλάχιστον 300 ευρώ μηνιαίως, παραπέρα φορολογική αφαίμαξη και άλλα). Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ στέκεται εμπόδιο στην ενιαία δράση του κλάδου και προσφέρει στήριξη στο σύστημα.

Η ΔΑΣ μπροστά στην κινητοποίηση καλεί τα ΔΣ και τους εργαζόμενους «μέσα από μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις να κάνουν την απεργία δική τους υπόθεση». Τονίζει την ανάγκη «να εξασφαλισθεί η ενιαία δράση του κλάδου», αλλά και να υπάρξει «κοινό πλαίσιο αιτημάτων με τους δημότες» και να κληθούν και άλλοι κλάδοι σε κοινή πάλη. «Αυτή θα είναι, καταλήγει η ΔΑΣ, η συμβολή μας στην ενιαία δράση για κοινωνική συμμαχία, για ενιαίο μέτωπο στα μονοπώλια και τα κόμματά τους, για ένα μέτωπο με στόχο τη λαϊκή εξουσία».