ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στον ... αέρα 4.000 αθλητές
Κυριακή 28 Νοέμβρη 2010

Eurokinissi

Μια ολόκληρη γενιά κολυμβητών στη Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με εξαφάνιση εξαιτίας των προβλημάτων στα δύο κολυμβητήρια της πόλης
Τραγική είναι η κατάσταση στα δύο κολυμβητήρια της Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και το Ποσειδώνιο, όπως διαπίστωσε και η αντιπροσωπεία της ΚΟΘ του ΚΚΕ μαζί με τον βουλευτή του Κόμματος Γιάννη Ζιώγα, που επισκέφθηκαν στις αρχές της βδομάδας που πέρασε τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Ναυταθλητικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, στο οποίο υπάγονται οι δύο εγκαταστάσεις.

Στη συζήτηση της αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με τον Νίκο Μυλώση, μέλος της διοίκησης του Κέντρου, αποκαλύφθηκε ότι πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατό το ενδεχόμενο αναστολής της λειτουργίας των δύο κολυμβητηρίων. Ενα από τα προβλήματα που χρήζουν άμεσης λύσης είναι αυτό της θέρμανσης, καθώς η ΔΕΠΑ έχει διακόψει την παροχή φυσικού αερίου λόγω χρέους 440.00 ευρώ. Αν και η ΓΓΑ δεσμεύτηκε μέχρι τη βδομάδα που έρχεται για ένα μέρος εξόφλησης του χρέους, τα προβλήματα παραμένουν καθώς υπάρχουν όμως και άλλες υποχρεώσεις προς ΕΥΑΘ και ΔΕΗ με λογαριασμούς που παραμένουν ανεξόφλητοι.

Οπως τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, «εδώ μιλάμε για μια τραγική κατάσταση και είναι φανερό ότι τα δύο μεγάλα κολυμβητήρια της πόλης λειτουργούν χάρη στη φιλότιμη προσπάθεια των λίγων εργαζομένων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ κάλεσε το λαό της πόλης να παλέψει για την εξασφάλιση της λειτουργίας των αθλητικών εγκαταστάσεων, με χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.