ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Εχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων»

Ανακοίνωση με αφορμή την επικείμενη δίκη 11 ανηλίκων στη Λάρισα που κατηγορούνται με βάση τον «τρομονόμο»

Σάββατο 4 Δεκέμβρη 2010

Motion Team

Από τις κινητοποιήσεις του ΚΚΕ το Δεκέμβρη του 2008
«Απάντηση στην κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό είναι το οργανωμένο εργατικό - λαϊκό κίνημα ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό», τονίζει το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, σε ανακοίνωσή του για την κρατική καταστολή και τον αυταρχισμό, που εξέδωσε με αφορμή τη δίκη, με τον «τρομονόμο», 11 ανήλικων που συνελήφθησαν στα επεισόδια του Δεκέμβρη του 2008, η οποία θα γίνει στις 9 Δεκέμβρη στη Λάρισα.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στείλε μήνυμα απειθαρχίας και ανυπακοής. Τώρα είναι η ώρα! Εργαζόμενοι, νέοι, κάντε το βήμα, δώστε συνέχεια στον αγώνα, πλάι στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ, με τις ταξικές δυνάμεις. Μπείτε στη μάχη, με προοπτική τη σύγκρουση με τη κυρίαρχη πολιτική, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό. Σκεφτείτε, και μόνο στην ιδέα αυτή οι κεφαλαιοκράτες και οι βαστάζοί τους, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, ο ΛΑ.Ο.Σ. τρέμουν. Ζητάνε "εθνική συναίνεση" αυτοί που συγκροτούν το μαύρο μπλοκ μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, την τρόικα, που με τα μνημόνια διαρκείας που επιβάλλουν τσακίζουν τη ζωή ολόκληρου του λαού.

Την ίδια ώρα νέοι προβοκατόρικοι μηχανισμοί μπαίνουν σε λειτουργία. Εχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση των λαϊκών αγώνων.

Εκτός από την ωμή κρατική βία, χρησιμοποιούν και αξιοποιούν την προβοκάτσια και τον αντικομμουνισμό, προκειμένου να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν και να ματαιώσουν τη ριζοσπαστικοποίηση των νεανικών λαϊκών συνειδήσεων. Σκοπός τους είναι να παγιδεύσουν το οργανωμένο λαϊκό, ταξικό κίνημα ή να πάρουν νέα μέτρα καταστολής σε βάρος του. Εφαρμόζουν τον "τρομονόμο" γιατί έχουν στόχο να τρομοκρατήσουν, να πνίξουν κάθε αγωνιστική διάθεση, να νομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού κάθε μέτρο καταστολής ενάντια στο λαϊκό κίνημα. Θέλουν να προστατέψουν την αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνεται στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. "Βούτυρο στο ψωμί τους" αποτελεί η στάση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λοιπών "αντιεξουσιαστών", που ανάγουν την κουκούλα και το σπάσιμο της βιτρίνας σε "κοινωνική πυρκαγιά" και "εξέγερση", για το πουθενά. Την καπιταλιστική βαρβαρότητα μπορεί να την ανατρέψει μόνο μια ισχυρή λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία, που θα έχει στόχο την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την κατάργηση της ελευθερίας των καπιταλιστών να εξουσιάζουν και να εκμεταλλεύονται το λαό.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σου λένε ότι μαζί με την ανοιχτή βία των ΜΑΤ, των αντιλαϊκών νόμων, της εργοδοτικής τρομοκρατίας στους χώρους εργασίας, της επιστράτευσης των απεργιών... Μαζί με αυτή τη βία του συστήματος που δολοφονεί εργάτες στα κάτεργα των καπιταλιστών, είναι και η πολιτική που δημιουργεί την ανεργία, που προωθεί την ελαστική εργασία και στερεί το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά, που επιβάλλει μισθούς πείνας, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, κάνει την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, το Πολιτισμό - Αθλητισμό, το Περιβάλλον εμπορεύματα. Είναι η δράση όλων των επιχειρηματικών ομίλων, ο ανταγωνισμός τους για να κυριαρχήσουν στην αγορά, να ληστέψουν περισσότερο το λαό. Αυτή η δράση γεννάει και τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις. Η καταστολή και ο αυταρχισμός γεννιέται πρώτα απ' όλα εκεί που παράγεται ο πλούτος από τους εργαζόμενους και που τον ιδιοποιούνται οι καπιταλιστές που έχουν την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής. Αυτά πρέπει να ανήκουν σε όλη την κοινωνία. Σου λέμε ξεκάθαρα ότι το μέλλον μας δεν είναι ο Καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός. Εκεί που θα υπάρχει 12χρονο ενιαίο σχολείο δημόσιο και δωρεάν, ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, υγεία που θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες, θα υπάρχει δουλειά με δικαιώματα.

Κανένας νόμος δε πάρθηκε πίσω με μερικές κροτίδες, ούτε ο καπιταλισμός θα ανατραπεί με μερικές μολότοφ.

Τώρα, χρειάζεται ακόμη πιο δυνατό, οργανωμένο, ταξικό και περιφρουρημένο εργατικό - λαϊκό κίνημα. Που δε σκύβει το κεφάλι ούτε είναι ευάλωτο στους μηχανισμούς του συστήματος, που έχει ως οδηγό την αρχή: "Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη".

Καμία Ανοχή - Καμία Υποταγή. Μην αφήσεις να χρησιμοποιήσουν την οργή και την αγανάκτησή σου σε ανώδυνες εκτονώσεις. Ελα μαζί μας στην πάλη για τη ρήξη και την ανατροπή αυτής της κατάστασης. Καλούμε το λαό και τη νεολαία στην Πανελλαδική Απεργία στις 15 Δεκέμβρη. Το μεγάλο ποτάμι του λαϊκού μετώπου με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ, την ΟΓΕ, τα Συντονιστικά των μαθητών μπορεί να σμπαραλιάσει στην πράξη τα αντιλαϊκά τους σχέδια. Δράση - Οργάνωση - Συμμαχία για την Ανατροπή».