ΠΙΕΡΙΑ
Να καταργηθούν όλα τα διόδια

Κινητοποίηση στη Λεπτοκαρυά από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τρίτη 7 Δεκέμβρη 2010

Την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων από τα διόδια της Λεπτοκαρυάς στην Πιερία, επέβαλαν από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση». Σήμερα, στις 7 το απόγευμα διοργανώνουν συλλαλητήριο στο Σιντριβάνι (πλατάνι) με αίτημα την κατάργηση όλων των διοδίων. Καλούν το λαό να δυναμώσει τον αγώνα για την ακύρωση των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων σε ιδιώτες, για σύγχρονες δημόσιες και δωρεάν υποδομές.

Η κινητοποίηση της Κυριακής έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο των διερχομένων οδηγών. Αρκετοί μάλιστα ήταν οι οδηγοί που στάθμευσαν τα οχήματά τους και συμμετείχαν στην κινητοποίηση.

Θυμίζουμε ότι ο όμιλος «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», εισπράττει ήδη τα τσουχτερά διόδια (2,90 ευρώ) της Λεπτοκαρυάς και ξεκίνησε να κατασκευάζει ένα νέο πλευρικό σταθμό είσπραξης στη Λεπτοκαρυά. Επίσης, ο όμιλος «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου», που εκμεταλλεύεται το τμήμα Ράχες Φθιώτιδας - Κλειδί Ημαθίας, σχεδιάζει αυξήσεις στην τιμή των διοδίων μέχρι και κατά 40% από τις αρχές του 2011. Στο μεταξύ, ήδη εισπράττει σημαντικό μέρος των εσόδων από την αύξηση κατά 40% των διοδίων στο σταθμό των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης - ανήκει στο Δημόσιο - ως αντιστάθμισμα για τη μη λειτουργία σταθμού είσπραξης στο Αιγίνιο Πιερίας, που είχε παρουσιαστεί ως κατόρθωμα από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ.

Με κοινό κάλεσμά τους, οι Γραμματείες Πιερίας ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΟΓΕ, καλούν το λαό να ξεσηκωθεί ενάντια στη νέα ληστεία σε βάρος του, να συμμετέχει μαζικά στην αποψινή κινητοποίηση. Οπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους, «η νέα αυτή επιδρομή στο εισόδημα των εργαζομένων έρχεται λίγο μετά τα μέτρα της κυβέρνησης, της ΕΕ, της πλουτοκρατίας, που πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, που καταργούν δικαιώματα της εργατικής τάξης, λίγο πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της άθλιας συμφωνίας από τη ΓΣΕΕ με τον ΣΕΒ που μειώνει τους μισθούς και τα μεροκάματα.

Τα μεγάλα έργα, που έγιναν και θα γίνουν, γίνονται για να εξασφαλίζουν τη μεγαλύτερη διασύνδεση της ευρωπαϊκής αγοράς με τη βαλκανική, τη ρωσική και ασιατική για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κεφαλαίου.

O λαός της χώρας μας πληρώνει τριπλά. Πληρώνει τη χρηματοδότηση της κατασκευής των έργων που γίνονται από ιδιώτες με τη σύμπραξη του κράτους. Ξαναπληρώνει με την αντιλαϊκή φορολογία. Πληρώνει πάλι διόδια για να τα χρησιμοποιεί».

Καλούν το λαό να απαιτήσει: Να καταργηθούν όλα τα διόδια - Συγκοινωνίες υπέρ του λαού.

Εργα και υποδομές, που πρέπει να αναλαμβάνει το κράτος χωρίς να επιβαρύνεται ο λαός και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος.

Δημόσιες, σύγχρονες, φθηνές και με δωρεάν χρονικές ζώνες συγκοινωνίες. Δημόσια έργα, λαϊκή περιουσία.

Κατάργηση όλων των διοδίων και όλοι οι οδηγοί να κυκλοφορούν ελεύθερα στους αυτοκινητόδρομους».