ΜΠΑΣΚΕΤ
Ξέσπασε σε... Γηραιό

Ανετη νίκη με 106-65 πέτυχε ο Ολυμπιακός σε βάρος του Ηρακλή

Παρασκευή 29 Δεκέμβρη 2000

Sportidea

Εύκολο έργο είχε χθες ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ηρακλή
Είχε δεν είχε χτες, ο Ολυμπιακός ξέσπασε την... οργή της ήττας του από το Περιστέρι, στον Ηρακλή, τον οποίο «κατατρόπωσε» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με 106-65 (52-36) στη μεταξύ τους εξ αναβολής αναμέτρηση για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 ανδρών. Οι «ερυθρόλευκοι» κυρίως από το 2ο δεκάλεπτο και μετά, έδειχναν ότι δε... χαρίζουν κάστανα καθώς σαν να έβλεπαν το καλάθι... τρισδιάστατο, σκόραραν κατά βούληση. Μάλιστα, ο Ντούσαν Βούκσεβιτς έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα καθώς δεν άφηνε ευκαιρία για ευκαιρία ανεκμετάλλευτη. Ετσι, οι φιλότιμες προσπάθειες στο 1ο δεκάλεπτο των παιχτών του «γηραιού» και δη του Βασίλι Καράσεφ και του Φράνκο Νάκιτς έπεσαν γρήγορα στο κενό. Στο τρίτο και στο τελευταίο 10λεπτο, το παιχνίδι πέρασε εξ ολοκλήρου στα χέρια των παιχτών του Ηλία Ζούρου, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι ο «πάγκος» του Ολυμπιακού έκανε και με το παραπάνω το καθήκον του, κάτι που δεν κατάφεραν οι αναπληρωματικοί του Ηρακλή. Ετσι, η νίκη αυτή όχι μόνο έδωσε τους πολύτιμους βαθμούς στον Ολυμπιακό και έσβησε τις άσχημες μνήμες από την πρόσφατη ήττα από το Περιστέρι, αλλά τον ανέβασε και στην 2η θέση της βαθμολογίας, όπου «συγκατοικεί», πλέον, με τον «αιώνιο» αντίπαλό του, Παναθηναϊκό. Από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι έμειναν στη 2η θέση, ενώ προβληματισμό δημιούργησε στο στρατόπεδό τους, η επανεμφάνιση του προβλήματος τραυματισμού του Γιώργου Καράγκουτη που εγκατέλειψε στα μέσα του 4ου δεκάλεπτου.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα είναι: 23-20, 52-36, 76-60, 106-65.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σούλης 6, Πέττας 4, Ράτζα 15, Ρίβερς 8, Μπουντούρης 2, Βούκσεβιτς 24, Παπανικολάου 12, Δορκοφίκης 5, Τόμιτς 12, Ντε Μιγκέλ 12, Φέμερλινγκ 6.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Καμαριώτης, Νάνης, Μαρκόπουλος, Χρυσανθόπουλος, Καράγκουτης 12, Νάκιτς 17, Καράσεφ 14, Χατζηβρέτας 10, Χούπμαν 1, Παπαϊωακείμ 1, Παπαδόπουλος 10.