ΑΠΕΡΓΙΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΗ
Στην τελική ευθεία για την επιτυχία της

Κλιμακώνουν τη δραστηριότητά τους για την επιτυχία της απεργίας οι ταξικές δυνάμεις, με περιοδείες, συζητήσεις και συσκέψεις σε κάθε χώρο δουλειάς

Σάββατο 11 Δεκέμβρη 2010

Ανάγκη είναι οι εργαζόμενοι να κλιμακώσουν την πάλη τους μπροστά στη σφοδρότητα της αντιλαϊκής επίθεσης
Λίγες μέρες πριν την 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 15 Δεκέμβρη, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε όλους τους χώρους δουλειάς, κλιμακώνουν τη δράση τους. Καθημερινά, με περιοδείες και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, με συζητήσεις εργάτη τον εργάτη, δίνουν το στίγμα, πως δεν υπάρχουν πια άλλα περιθώρια αναμονής. Οι εργάτες και οι εργάτριες, δεν μπορούν να μείνουν «θεατές». Αντίθετα, καλούνται να οργανώσουν την πάλη τους από τα κάτω. Να συσπειρωθούν σε ταξική κατεύθυνση, δημιουργώντας «πυρήνες» που όχι μόνο θα προετοιμάσουν την απεργία αλλά και συνολικότερα την απάντηση των εργαζόμενων απέναντι στην εργοδοτική επιθετικότητα σε κάθε τόπο δουλειάς.

Στην Αθήνα, η απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, είναι στην Ομόνοια στις 11 π.μ., στη Θεσσαλονίκη στις 10.30 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 10.30 π.μ. στον Ηλεκτρικό Σταθμό (ΗΣΑΠ).

Η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ) καλεί όλους τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς επαγγελματοβιοτέχνες να αντιδράσουν οργανωμένα, να στηρίξουν και να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία την Τετάρτη. Αντίστοιχα, σε συμμετοχή στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ), καθώς και στην προσυγκέντρωση στις 10 το πρωί στην πλατεία Κάνιγγος. Στην απεργία καλεί και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας και Νήσων (ΟΕΣΒΔΕΝ).

Κλιμακώνεται η δραστηριότητα

Τα ταξικά συνδικάτα και οι ομοσπονδίες κλιμακώνουν τη δράση τους μπροστά στην απεργία. Συγκεκριμένα: