Μοιράζει δισεκατομμύρια...
Τετάρτη 15 Δεκέμβρη 2010

Παπαγεωργίου Βασίλης

Βγαίνει προχτές ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Μ. Χρυσοχοΐδης να μιλήσει για το νέο «αναπτυξιακό νόμο» και αρχίζει η «καταιγίδα» των δισεκατομμυρίων.

Μέσα στο 2011 έρχονται 5 δισ. ευρώ από τον «αναπτυξιακό» και το ΕΤΕΑΝ. Αλλα 25 δισ. ευρώ από εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Αλλα 2 δισ. ευρώ στις τράπεζες από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τις.... «μικρομεσαίες» επιχειρήσεις και φυσικά τα 22 δισ. ευρώ του ΕΣΠΑ.

Για σταθείτε, ρε παιδιά! Εδώ δεν έχουν δεύτερο βρακί ο εργαζόμενος και τα λαϊκά στρώματα κι εσείς έχετε τα δισεκατομμύρια για στραγάλια;

Κι από πού προκύπτουν αυτά τα 50 δισ. ευρώ και πλέον; Σε άλλη χώρα ζούμε; Αφού τα νέα δάνεια πάνε στα παλιά δάνεια και από διάφορες υπηρεσίες και φορείς που ελέγχονται από το Δημόσιο ακούγεται διαρκώς ότι τα λεφτά φτάνουν μετά βίας μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ ό,τι μαζεύουν από το λαό τα δίνουν στους βιομήχανους.

Κάτι για «μόχλευση» είπε ο υπουργός, όπου υποτίθεται ότι το Δημόσιο βάζει 1 ευρώ και έρχονται οι τράπεζες και βάζουν άλλα 4 - 5 και κάπως έτσι μαζεύονται τα 50 δισ. ευρώ.

Αλλά αυτά είναι διακηρύξεις και λόγια. Στην πράξη, τα σίγουρα έσοδα έρχονται προς το παρόν από τη λεηλασία των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών ΕΒΕ και βεβαίως των συνταξιούχων.

Δεν ξέρουμε, αν τα δισεκατομμύρια που «μοιράζει» η κυβέρνηση θα είναι 50. Το σίγουρο είναι ότι τα δισεκατομμύρια που κλέβει από το λαό θα πάνε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στις τσέπες των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Οι υπόλοιποι θα φάμε... εξαγγελίες.