ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Γιορτή για τα παιδιά των εργατών όλου του κόσμου!

Συλλογικό παιχνίδι, κατασκευές, χοροί και παιδικά τραγούδια, στη γιορτινή εκδήλωση για παιδιά μεταναστών που διοργανώθηκε την περασμένη Κυριακή

Τρίτη 4 Γενάρη 2011

Γιορτή για τα παιδιά των εργατών όλου του κόσμου, διοργάνωσε την Κυριακή, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ. Βλέποντάς τα, έφερνες στη μνήμη σου τις βασανισμένες πατρίδες και τους λαούς τους: Παλαιστίνη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Κουρδιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αίγυπτο, Τανζανία. Γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών εργατών που, από μωρά, γνώρισαν την εξαθλίωση, την εκμετάλλευση, τους ταξικούς φραγμούς και τον πόλεμο. Μια γιορτή που καμιά σχέση δεν είχε με την ψεύτικη φιλανθρωπία των ημερών, αλλά ανέδειξε την αλληλεγγύη των λαών.

Η αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων, που φιλοξένησε την παιδική γιορτή, «υποδέχτηκε» δεκάδες κοριτσάκια και αγοράκια, με τις μαμάδες και τους μπαμπάδες τους, που ήρθαν όπως έλεγαν, για να γιορτάσουν, να τραγουδήσουν, να παίξουν και να μιλήσουν με τα παιδιά του Κόσμου. Μάλιστα, τα παιδιά από την Παλαιστίνη με τις μαντίλες είπαν ότι θα μιλήσουν στ' άλλα παιδιά για τη χώρα τους... Ο Μιλελαμίμ, ο Μουτσαμίλ, η Ελίας, η Ντοντόρα, η Σούπα, ο Καλάμ, και δεκάδες άλλα παιδιά έτρεξαν στο μεγάλο τραπέζι, με τα χαρτιά και τον πηλό για να κατασκευάσουν με τα χεράκια τους και τη βοήθεια νέων από την ΚΝΕ, ό,τι ήθελε η φαντασία τους. Οι γονείς τους και κυρίως οι μητέρες τους, που ξεχώριζαν με τα ρούχα του τόπου τους, συζητούσαν για την αγωνία για το μέλλον των παιδιών τους και το άγχος για τον καθημερινό επιούσιο.

Το στίγμα της γιορτής έδωσε από την Επιτροπή για τους Μετανάστες της ΚΟΑ του ΚΚΕ, ο Αντρέας Καργόπουλος: «Για το ΚΚΕ οι μετανάστες εργάτες αποτελούν σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης, άρα και της ταξικής πάλης. Γι' αυτό και η σημερινή εκδήλωση, πέρα από το να εκφράσουμε την ταξική μας αλληλεγγύη έχει σαν στόχο τα εργατόπαιδα, Ελληνόπουλα και μεταναστόπουλα από αυτή την ηλικία μέσα από το συλλογικό παιχνίδι να μαθαίνουν μαζί τον κόσμο, να εξηγούν την πραγματικότητα, ώστε στο μέλλον την πραγματικότητα ν' αλλάξουν».

Στη συνέχεια, τα παιδιά γνώρισαν τη μουσική παράδοση των παιδιών του Μπαγκλαντές που τραγούδησαν και χόρεψαν με τις παραδοσιακές στολές του τόπου τους. «Αμαρ, Σονάρ, Μπάγκλα» τραγούδησαν τα παιδιά με αγάπη για το Μπαγκλαντές.

Το δυνατότερο γέλιο «ήρθε», όταν στη σκηνή ανέβηκε η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ, η μάγισσα «Φρικαντέλα» και μεταμόρφωσε τα παιδιά που τραγουδούσαν τα κάλαντα, σε βατράχια!! Το θεατρικό συνεχίστηκε με τη σύσσωμη συμμετοχή των παιδιών που διασκέδαζαν με την καρδιά τους. Η γιορτή τελείωσε με μοίρασμα δώρων στα παιδιά από... Αγιο Βασίληδες.