Χρησμοί και ... πεταλούδες
Τετάρτη 5 Γενάρη 2011

Σκηνή από την ταινία του Μαρκ Πέλινγκτον
Το ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Ο χρησμός της πεταλούδας», σε σκηνοθεσία Μαρκ Πέλινγκτον θα μεταδώσει απόψε στις 21.00 το STAR.

Ο Τζον Κλάιν μαζί με τη γυναίκα του Μέρι έχουν μια ευτυχισμένη ζωή. Αγοράζουν το σπίτι των ονείρων τους, η χαρά τους όμως δε θα κρατήσει. Η μοίρα επιφυλάσσει στην Μέρι ένα άσχημο παιχνίδι. Το ατύχημα θα μπορούσε να αποφευχθεί. Οταν η Μέρι πάτησε το φρένο δεν υπήρχε τίποτα μπροστά της. «Δεν το είδες, έτσι δεν είναι;». Αυτές ήταν οι τελευταίες λέξεις της Μέρι, λίγο πριν το ατύχημα. Κατά τον έλεγχο για τη σοβαρότητα του τραυματισμού της στο κεφάλι διαπιστώνεται ότι της απομένουν λίγες βδομάδες ζωής. Ο Τζον δεν μπορεί να κάνει τίποτα για να τη σώσει. Δυο χρόνια αργότερα ο Τζον θα βρεθεί τελείως ανεξήγητα σε μια μικρή πόλη η οποία τον τελευταίο καιρό έχει κυριευτεί από φόβο από την εμφάνιση αλλόκοτων ιπταμένων πλασμάτων. Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτή τη μαζική ψύχωση; Πώς συνδέονται τα γεγονότα αυτά με το θάνατο της γυναίκας του;

«Ο χρησμός της πεταλούδας» είναι ένα καλοφτιαγμένο ψυχολογικό θρίλερ. Ο Μαρκ Πέλινγκτον δείχνει να γνωρίζει άριστα την ανθρώπινη ψυχολογία και την τέχνη της κάμερας, χωρίς να κουράζει, αποφεύγει τη χρήση δραματικών εφέ. Οσο κυλά η ταινία γεμίζει με αμφιβολίες και ερωτηματικά, η ιστορία δεν παραμένει στην επιφάνεια, αλλά μπαίνει στην ψυχολογία ενός ανθρώπου που προσπαθεί να πιστέψει αν αυτό που ανακαλύπτει είναι το αποτέλεσμα μιας μαζικής υστερίας ή πρόκειται για την αλήθεια... Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε αληθινά περιστατικά που συνέβησαν στη μικρή πόλη του Πόιντ στη Βιρτζίνια. Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Λόρα Λίνεϊ, Γουίλ Πάτον, Ντέμπορα Μέσινγκ, Λουσίντα Τζένεϊ, Αλαν Μπέιτς.

«Κάποια μαγικά Χριστούγεννα». Χριστουγεννιάτικο δράμα σε σκηνοθεσία Φίλιπ Μπόρσος.

Η Τζίνι Γκρέιντζερ είναι μητέρα δύο παιδιών, της Αμπι και του Κάλεμπ. Ο άντρας της, Τζακ, είναι άνεργος και η οικογένειά του θα πρέπει να φύγει από το σπίτι μέχρι την 1η Γενάρη. Του αρέσει να φτιάχνει ποδήλατα και σχεδιάζει να ανοίξει ένα μαγαζί με ποδήλατα, αλλά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει όλες τις οικονομίες της οικογένειας και η Τζίνι δε συμφωνεί. Η Τζίνι αποφασίζει να βοηθήσει τον Τζακ και πιάνει δουλειά σε σούπερ μάρκετ. Τα Χριστούγεννα έρχονται, αλλά η κούραση και η απόγνωση δεν την αφήνουν να χαλαρώσει και να μπει στο πνεύμα των εορτών. Ενα βράδυ, η μικρή Αμπι περνάει απέναντι, όπου είναι το γραμματοκιβώτιο, για να στείλει γράμμα στον Αγιο Βασίλη. Αφού το ρίχνει, εμφανίζεται ένας άγγελος, ο Γυδεών, το παίρνει και της το ξαναδίνει, λέγοντάς της πως θα πρέπει να το ταχυδρομήσει η μητέρα της. Παίζουν: Μέρι Στίνμπεργκεν, Χάρι Ντιν Στάντον, Αρθουρ Χιλ, Ελίζαμπεθ Χαρνουά (ΝΕΤ, 16.00).