ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ - ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Αρπάζει το υστέρημα των αγροτών

Εκταμίευσαν αυθαίρετα από τους λογαριασμούς αγροτών τις δόσεις για τα δάνεια που είχαν δοθεί για τη γρίπη των πτηνών

Σάββατο 8 Γενάρη 2011

Eurokinissi

Σε δέσμευση καταθέσεων από λογαριασμούς αγροτοκτηνοτρόφων για ληξιπρόθεσμα δάνεια που έληξαν στις 31/12/2010, προχώρησε η Αγροτική Τράπεζα στα Γιάννενα, καταδεικνύοντας, για ακόμη μια φορά, τους ληστρικούς και επαχθείς όρους εκμετάλλευσης των αγροτών από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ που στραγγαλίζει οικονομικά τους μικρομεσαίους παραγωγούς με κάθε μέσο και τρόπο.

Η ΑΤΕ χωρίς καμία χρονοτριβή, εφαρμόζοντας στο ακέραιο τους κερδοσκοπικούς όρους σύναψης και χορήγησης των δανείων, προχώρησε, στην πραγματικότητα αυθαίρετα, στην αρπαγή των όποιων αποταμιεύσεων είχαν κάποια αγροτικά νοικοκυριά, με στόχο να καλύψει τις πληρωμές για δάνεια που δόθηκαν την περίοδο της γρίπης των πτηνών το 2007 - 2008. Πρακτικά, η τράπεζα, με τη λήξη της προθεσμίας, εκταμίευσε, χωρίς τη συγκατάθεση των πελατών της, όσα χρήματα είχαν στους λογαριασμούς τους οι υπερχρεωμένοι μέχρι τα μπούνια αγρότες.

Με τη μεθόδευση αυτή, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά η απόλυτα τοκογλυφική τακτική - πολιτική της τράπεζας, κόντρα στους ισχυρισμούς των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ότι η ΑΤΕ δημιουργήθηκε και λειτουργεί δήθεν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του αγροτικού πληθυσμού. Του πληθυσμού που, εδώ που τα λέμε, αποτελεί το βασικό αιμοδότη της, αφού σχεδόν αποκλειστικά με την Αγροτική έχουν οι κάτοικοι της υπαίθρου τις όποιες τραπεζικές τους συναλλαγές, στην Αγροτική καταθέτουν το υστέρημά τους, από την Αγροτική αναγκάζονται να δανείζονται και η Αγροτική, χάρη στην εκμετάλλευση του μόχθου των αγροτών, κατάφερε να γιγαντωθεί και να αποκτήσει τα κεφάλαια που διαθέτει. Η αρπαγή των αποταμιεύσεων των αγροτών, επιβεβαιώνει την πορεία που ακολουθεί ηΑΤΕ στα πλαίσια των κυβερνητικών σχεδιασμών, για τη μετατροπή της σε μία τράπεζα - φιλέτο για επίδοξους μνηστήρες, ενάντια στα συμφέροντα και κόντρα στο μέλλον των μικρομεσαίων αγροτών.

Στο φόντο των εξαγορών και συγχωνεύσεων, των αναδιατάξεων για το μοίρασμα της πίτας, που συντελούνται στο τραπεζικό κεφάλαιο επιδιώκεται, μεταξύ άλλων, και η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ που συμπληρώνουν τα «μνημονιακά» σχέδια ξεπουλήματος ιδιώτες των εναπομεινασών κρατικοσυνεταιριστικών επιχειρήσεων όπως η ΔΩΔΩΝΗ, χειροτερεύοντας έτσι ακόμη περισσότερο τη θέση των εργαζομένων σε αυτές, αλλά και των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων της χώρας. Είναι λογικό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ να δημιουργήσει μια εντελώς καινούργια κατάσταση για τους μικρομεσαίους αγρότες της χώρας, οι οποίοι θα κινδυνεύσουν άμεσα και μαζικά να πέσουν θύματα ωμών εκβιασμών, αλλά ακόμα και να χάσουν τις υποθηκευμένες περιουσίες τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας (2012-08-17 00:00:00.0)
Εξόφληση από Παρασκευή (2011-12-22 00:00:00.0)
Καταλήψεις σε υποκαταστήματα της Αγροτικής Τράπεζας (2011-01-29 00:00:00.0)
Τροπολογία για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών (2003-04-24 00:00:00.0)
Κατέλαβαν το υποκατάστημα της ΑΤΕ (2001-04-07 00:00:00.0)
Αγώνας για αποτελεσματική ρύθμιση των χρεών! (2001-04-04 00:00:00.0)