ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Συγκεντρώσεις στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 14 Γενάρη
Σάββατο 8 Γενάρη 2011

Σε μαζικές συγκεντρώσεις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Παρασκευή 14 Γενάρη, καλούν τους εκπαιδευτικούς οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, με σύνθημα: «Οχι στο σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες εργασιακές - λαϊκές ανάγκες, οι μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, των παιδιών μας».

Στις κινητοποιήσεις αυτές καλεί και η ΟΛΜΕ, με αιχμή την αντίθεσή της στις συγχωνεύσεις σχολείων. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ωστόσο, θέτει για τις 14 Γενάρη ένα συνολικό, ολοκληρωμένο πλαίσιο ενάντια στην πολιτική για το σχολείο της αγοράς, μέρος της οποίας είναι και οι επιχειρούμενες συγχωνεύσεις. Είναι χαρακτηριστική η σχετική συζήτηση που έγινε στη χθεσινή συνάντηση του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Ηλιούπολης με τον περιφερειακό διευθυντή Εκπαίδευσης, όπου - σύμφωνα με εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ - έγινε σαφές ότι πέρα από τη μείωση τους εκπαιδευτικού κόστους, οι συγχωνεύσεις είναι απαραίτητες στην κυβέρνηση και για την καθολική εφαρμογή των σχολείων νέου τύπου. Τα στελέχη της εκπαίδευσης εξήγησαν, για παράδειγμα, ότι τα προγράμματα των 800 ολοήμερων δημοτικών σχολείων που λειτουργούν από φέτος δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε σχολεία με 90 και 100 μαθητές!

Οι συγχωνεύσεις δρομολογούνται σε πρώτη φάση σε συστεγαζόμενα σχολεία μικρής δυναμικότητας, ωστόσο όλα τα στελέχη της εκπαίδευσης σε διαμαρτυρίες και παρεμβάσεις γονιών και εκπαιδευτικών έχουν ξεκαθαρίσει ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να γενικευτούν.

«ΟΧΙ» συνολικά στο σχολείο της αγοράς

Απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις, η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς να πουν «ΟΧΙ»:

Η Πανελλαδική Γραμματεία θυμίζει το κυβερνητικό σχέδιο για «αναδιοργάνωση της διοικητικής δομής του Εκπαιδευτικού Συστήματος», που δένει την αντιδραστική μεταρρύθμιση του «Καλλικράτη» με το διαφοροποιημένο «νέο σχολείο» της αγοράς και κόντρα σ' αυτήν την πολιτική καλεί τους εκπαιδευτικούς να απαιτήσουν:

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντιδράσεις για τις χιλιάδες περικοπές εκπαιδευτικών από δημοτικά και νηπιαγωγεία (2016-05-29 00:00:00.0)
Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Παιδείας (2016-05-12 00:00:00.0)
Αντιδράσεις για συμπτύξεις - μετακινήσεις (2014-10-07 00:00:00.0)
Αιχμή το πρόβλημα των συγχωνεύσεων (2011-02-23 00:00:00.0)
«Εγκλημα σε βάρος της μόρφωσης των παιδιών του λαού» (2011-01-29 00:00:00.0)