Κοντσέρτα και συμφωνίες

 

Τετάρτη 17 Νοέμβρη 1999

Ο μαέστρος Τζουζέππε Σινόπολι
Συνεχίζοντας το αφιέρωμά της στον Νίκο Σκαλκώτα, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών δίνει μια ακόμη συναυλία με έργο του μεγάλου συνθέτη, αύριο (8.30μμ), στο Μέγαρο Μουσικής. Με μαέστρο τον Βύρωνα Φιδετζή θα παρουσιάσει το «Κοντσερτίνο αρ. 4, σε ντο μείζονα, για πιάνο και ορχήστρα», που συνέθεσε ο Ν. Σκαλκώτας την περίοδο 1948-'49. Σολίστ σε αυτό το «δυσκολότατο», όπως χαρακτηρίζεται, τριμερές έργο θα είναι η διακεκριμένη πιανίστα Δανάη Καρά. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας θα ερμηνευτεί η Συμφωνία «Φάουστ» για τενόρο, ανδρική χορωδία και μεγάλη ορχήστρα του Φραντς Λιστ, που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1857 στη Βαϊμάρη, υπό τη διεύθυνση του συνθέτη. Συμπράττει ο τενόρος Σταμάτης Μπερής, καθώς και η Ανδρική Χορωδία της Εμπορικής Τράπεζας.

Στον ίδιο χώρο, την Παρασκευή και το Σάββατο θα φιλοξενηθούν δύο ξεχωριστές συναυλίες της Ορχήστρας του Μουσικού Φλωρεντινού Μάη. Υπό τη διεύθυνση του ξακουστού μαέστρου Τζουζέπε Σινόπολι και με σολίστ τη δεκαεξάχρονη Κορεάτισσα βιολοντσελίστα Χαν - Να Τσανγκ θα παρουσιάσει το «Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε ντο μείζονα» του Γιόζεφ Χάιντν και τη «Συμφωνία αρ. 5 σε ντο δίεση ελάσσονα» του Γκούσταβ Μάλερ.

Την Παρασκευή, επίσης, στην αίθουσα «Δ. Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής, η «Καμεράτα» θα δώσει συναυλία αφιερωμένη στον «Υστερο Ρομαντισμό». Με μαέστρο τον Σιρίλ Ντίτριχ και σολίστ τους πιανίστες Γιώργο Πέτρου και Χρίστο Παπαγεωργίου θα παρουσιάσει έργα Χίντεμιτ, Αρνολντ και Στράους.