Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
Επιμένει στην ονομαστικοποίηση των κουπονιών

Δημοσιοποιήθηκαν τα ονόματα της επιτροπής που θα επεξεργαστεί τις κυβερνητικές θέσεις

Πέμπτη 13 Γενάρη 2011

Το ΚΚΕ δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσει στις κρατικές υπηρεσίες τα ονόματα των μελών του και όσων το ενισχύουν οικονομικά από το υστέρημά τους, τα στοιχεία των οποίων ούτως ή άλλως δεν καταγράφει (φωτ. από αφίσα του ΚΚΕ για παλιότερη οικονομική εξόρμηση)
Επιμένει η κυβέρνηση στη θέση της για ονομαστικοποίηση των κουπονιών, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χτες στους δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Ραγκούσης. Σε ερώτηση για το πώς σχολιάζει τη θέση του ΚΚΕ ότι το Κόμμα δεν πρόκειται να δώσει τα ονόματα των οικονομικών συνδρομητών του, ο υπουργός ανέφερε ότι οι προτάσεις των κομμάτων για το νέο νομοθετικό που θα διέπει το πολιτικό χρήμα θα ληφθούν υπόψη. «Στο τέλος της συζήτησης θα δούμε», είπε και πρόσθεσε: «Πάντως εμείς επιμένουμε στη θέση μας για ονομαστικοποίηση των κουπονιών»...

Σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού, η κυβέρνηση προωθεί ακόμα τις εξής αλλαγές στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο:

Χτες, ο υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε επίσης τα ονόματα της επιστημονικής επιτροπής η οποία θα συντάξει τις θέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου ως προς τα οικονομικά των κομμάτων και το «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Την επιτροπή απαρτίζουν οι ακαδημαϊκοί Νίκος Αλιβιζάτος, Φίλιππος Σπυρόπουλος, Γιώργος Σωτηρέλης, Γεράσιμος Μοσχονάς, Χαράλαμπος Ανθόπουλος, Λίνα Παπαδοπούλου, Αθανάσιος Ξηρός και Νίκος Παπασπύρου. Το αργότερο σε ένα μήνα, η επιτροπή θα διαβιβάσει τις προτάσεις της στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και κατόπιν θα ακολουθήσει η κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου.