Κατάληψη εκδοτηρίων των ΚΤΕΛ
Παρασκευή 14 Γενάρη 2011

Από τη χτεσινή παρέμβαση στα ΚΤΕΛ
Σε κατάληψη εκδοτηρίων των αστικών ΚΤΕΛ για τη δωρεάν μετακίνηση των επιβατών και παρεμβάσεις μέσα σε λεωφορεία την ώρα που εκτελούσαν δρομολόγια, προχώρησαν χτες το πρωί, στη Λάρισα, εκπρόσωποι των αγωνιστικών συσπειρώσεων - ΠΑΜΕ, ΠΑΣΥ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, Εργατικό Κέντρο - που συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα του νομού, καταγγέλλοντας το νέο χαράτσι που επιβάλλεται στις λαϊκές οικογένειες με τις αυξήσεις των εισιτηρίων.

Κατάληψη πραγματοποίησαν στα εκδοτήρια της κεντρικής πλατείας και της πλατείας Λαού, όπου είχαν αναρτήσει πανό και φώναζαν συνθήματα κατά των αυξήσεων. Εκεί παρέμειναν για δύο ώρες, συζητώντας με τους επιβάτες για την αναγκαιότητα να δώσει ο λαός άμεση αγωνιστική απάντηση στον καταιγισμό αντιλαϊκών μέτρων που δέχεται και να παλέψει για να γίνουν οι μεταφορές λαϊκή περιουσία. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν έξω από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου αντιπροσωπεία της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα συναντήθηκε με την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας.

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με το μεγάλο κεφάλαιο, την τρόικα, τη ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ. μας επιβάλλουν νέο χαράτσι στις αυξήσεις στα εισιτήρια», επισημαινόταν στην ανακοίνωση που μοίραζαν στους διερχόμενους. Και υπογραμμιζόταν: «Η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Λάρισας σε καλεί να εγκαταλείψεις οριστικά το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Ολα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Να συσπειρωθείς μαζί μας, με το ΠΑΜΕ, το ΜΑΣ, την ΠΑΣΕΒΕ, την ΠΑΣΥ, την ΟΓΕ. Να παλέψουμε για τη Λαϊκή Οικονομία, όπου ο σιδηρόδρομος, οι αστικές συγκοινωνίες, οι μεταφορές συνολικά, αλλά και οι άλλοι στρατηγικοί τομείς θα γίνουν λαϊκή περιουσία».

Οι άμεσες διεκδικήσεις που προβλήθηκαν με την κινητοποίηση είναι:

-- Δωρεάν μετακίνηση όλη τη μέρα των ανέργων, των συνταξιούχων, των απόρων, των ανάπηρων, των σπουδαστών, των μαθητών, των φαντάρων.

-- Δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων, σε πρώτη φάση το πρωί, τις ώρες που πάνε στη δουλειά τους.

-- Απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών.

Η χτεσινή αγωνιστική παρέμβαση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που αποφάσισε η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Λάρισας για δράση ενάντια στην άγρια επίθεση που δέχεται το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας.

Σήμερα, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης που θα γίνει με άνοιγμα των διοδίων σε όλη την Ελλάδα, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα όρισε αγωνιστικό ραντεβού αναχώρησης για τους σταθμούς διοδίων στις 4 μ.μ., στην πλατεία Λαού.

Επίσης, την Τρίτη 18 Γενάρη, θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας για την αύξηση των εισιτηρίων στα νοσοκομεία και τις επόμενες μέρες θα παρθούν πρωτοβουλίες σχετικά με τα προβλήματα στις υγειονομικές υπηρεσίες του ΙΚΑ.