Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Ντέρμπι με το... καλημέρα
Παρασκευή 5 Γενάρη 2001

Sportidea

Δύσκολο έργο έχει ο Ακράτητος κόντρα στον Παναιτωλικό
Με ντέρμπι κορυφής ανοίγει την αυλαία της η νέα χρονιά για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής Κατηγορίας. Για τη 12η αγωνιστική, λοιπόν, στο γήπεδο των Ανω Λιοσίων ο Ακράτητος υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι έχουν μπει με τους καλύτερους οιωνούς στο πρωτάθλημα και βρίσκονται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 19 βαθμούς, όσους και ο σύλλογος του Αγρινίου. Ετσι, ο νικητής θα έχει σοβαρές πιθανότητες να πιάσει τη δεύτερη θέση και να διώκει πλέον με αξιώσεις το Αιγάλεω, που όμως έχει αποκτήσει μια διαφορά ασφαλείας.

Οι γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν ως ορόσημο τον αγώνα του Σαββάτου, καθώς τα πάντα έχουν παραμείνει στάσιμα όπως και τα μεταγραφικά, και οι όποιες εξελίξεις θα υπάρξουν από την ερχόμενη βδομάδα. Στον αγωνιστικό τομέα, ο Στάθης Σταθόπουλος δε θα έχει στη διάθεσή του τον Δήμο, που είναι τιμωρημένος, και τον Ζαργάνη, που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Στην αντίπερα όχθη, οι Αγρινιώτες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως να παρατάξει και νέο μεταγραφικό απόκτημα στο ντέρμπι. Από τους υπόλοιπους, η μόνη αλλαγή στην ενδεκάδα, σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα, αναμένεται να είναι ο Γκίμπρο, που εξέτισε την ποινή του.

Το πρωτοπόρο Αιγάλεω αναμένεται να περάσει ένα ήσυχο απόγευμα στις Σέρρες απέναντι στην τοπική ομάδα. Ο προπονητής της ομάδας του «Σίτι», Γιώργος Χατζάρας, προσπάθησε να επιστήσει την προσοχή των παικτών του στον αγώνα: «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αυτοσυγκεντρωμένοι και να μη χαλαρώσουμε λεπτό, αν θέλουμε να φύγουμε από τις Σέρρες με το θετικό αποτέλεσμα». Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους δείχνουν αισιόδοξοι για ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στους επικεφαλής του βαθμολογικού πίνακα.

Τέλος, η δεύτερη Προοδευτική φιλοξενείται στην Καβάλα. Οι γηπεδούχοι θέλουν να μπουν δυναμικά στη νέα χρονιά αλλά το έργο τους θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολο απέναντι στους «βυσσινί», που δείχνουν να είναι σε περίοδο αγωνιστικής φόρμας.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν ως εξής: Καλλιθέα-Λάρισα, Παναιγιάλειος-Πανελευσινιακός, Αγ. Νικόλαος-Ολυμπιακός Βόλου, Απόλλων Αθ.-Απόλλων Κ. και Ναυπακτιακός-Τρίκαλα. Ολοι οι αγώνες ξεκινούν στις 15.00.