ΠΑΟΚ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ 2-1
Ο «δικέφαλος» ανεβαίνει
Παρασκευή 5 Γενάρη 2001

Sportidea

Κοντόπουλος και Κωνσταντινίδης από παλιότερο αγώνα ΠΑΟΚ - Εθνικού Αστέρα
Ενα ήσυχο απόγευμα πέρασε χτες ο ΠΑΟΚ απέναντι στον Εθνικό Αστέρα. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, πήρε εύκολα τη νίκη με 2-1, και τώρα φιγουράρει στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς. Από την άλλη, η ομάδα του Σπύρου Λιβαθηνού, προσπάθησε να πιέσει, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Το μόνο που κατάφερε ήταν να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μειώνοντας το σκορ, αλλά ήταν ήδη αργά. Παρά το καλό ξεκίνημα στην αρχή της σεζόν, τώρα βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα με 17 βαθμούς.

Οι «ασπρόμαυροι», εξέτισαν την ποινή τους, τον ένα αγώνα κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς βαθμολογικές απώλειες. Μάλιστα μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι προκειμένου να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους έβαζε μπροστά στο σκορ. Ετσι, ο Φρούσος ήταν αυτός που στο 8' άνοιξε στο σκορ με δεξί πλασέ. Στη συνέχεια, οι φιλοξενούμενοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους στο 10' όταν ο Τσαλίκης, όπως ισχυρίζονται, ανατράπηκε από τον Αμπονσά. Πάντως οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση που τους έφερε πολλές φορές στα καρέ του Κιούρκου, αλλά τόσο ο Οκκάς όσο και ο Φρούσος δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του συλλόγου της Καισαριανής. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Καμπς έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Εθνικού Αστέρα.

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πολιορκία και στο 50' ο αμαρκάριστος Γεωργιάδης πλάσαρε τον Κιούρκο διπλασιάζοντας τα τέρματα της ομάδας του. Η συνέχεια βρήκε τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί αλλά οι φιλοξενούμενοι, σωστά τοποθετημένοι, δεν άφηναν περιθώρια για τρίτο γκολ. Μάλιστα στο 85' έδειξαν να βρίσκουν διαδρόμους όταν ο Κοντόπουλος διαμόρφωσε το σκορ σε 2-1.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Βενετίδης, Ουντέζε, Καραδήμος, Εγκωμίτης, Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Γεωργιάδης, Καμπς (88' Κουλακιώτης), Οκκάς (82' Καφές), Φρούσος (76' Ναλιτζής).

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Κιούρκος Χ., Πάβλοβιτς, Κοντόπουλος, Τριανταφύλλου, Μπερνεάνου, Μπασινάς, Ξάνθης, Τσαλίκης, Τέσοβιτς (65' Παπαθανασίου), Θωμαΐδης (47' Καστανιώτης), Μπεναλί (71' Γ. Κιούρκος).