ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ
Μόνη απάντηση η συντονισμένη δράση σε ταξική κατεύθυνση

Τον κοινό δρόμο ενάντια στον κοινό εχθρό αναδεικνύει η δράση του ΠΑΜΕ και των ταξικών συνδικάτων και ομοσπονδιών

Πέμπτη 27 Γενάρη 2011

Ελληνες και μετανάστες εργάτες ενωμένοι, σε ταξική κατεύθυνση, μπορούν να απαντήσουν στην άγρια αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική πολιτική
Η αναγκαιότητα να δυναμώσει η ενότητα των μεταναστών σε ταξική κατεύθυνση, αναδεικνύεται μέσα και από τις τελευταίες εξελίξεις. Τα προβλήματα των μεταναστών, που οξύνονται ολοένα και περισσότερο, δε λύνονται παρά μόνο μέσα από τον κοινό αγώνα Ελλήνων και μεταναστών εργατών στην κατεύθυνση της ταξικής σύγκρουσης. Σε αυτό το πλαίσιο, συγκλίνει η δράση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος, του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, των ταξικών συνδικάτων, σε πλήρη αντιδιαστολή με ενέργειες όπως η τελευταία, που όχι μόνο δεν υπηρετούν τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών, αλλά αντιθέτως, τους στοχοποιούν. Οι μετανάστες απέναντι στη διπλή και τριπλή εκμετάλλευση που υπόκεινται, έχουν μόνο μια απάντηση: Το συντονισμένο, ενωμένο ταξικό αγώνα, μαζί με τους Ελληνες εργάτες, μέσα απ' τα ταξικά Συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες.

Αυτό αποδεικνύεται και μέσα απ' τη δράση που κατά καιρούς έχουν αναπτύξει σε αυτήν την κατεύθυνση οι μετανάστες εργάτες. Χαρακτηριστικά είναι τα παρακάτω παραδείγματα:

Σε αυτήν την κατεύθυνση και ενισχύοντας την κοινή δράση Ελλήνων και μεταναστών εργατών, η Γραμματεία Μεταναστών του ΠΑΜΕ, πραγματοποιεί σήμερα σύσκεψη.