ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ
Μπλόκαραν τα ταμεία νοσοκομείων σε Αθήνα - Πάτρα - Μυτιλήνη

Κινητοποιήσεις σε ΚΑΤ, «409» Πάτρας και «Βοστάνειο» Μυτιλήνης, με κεντρικό αίτημα να μην πληρώνουν οι ασθενείς τα 5 ευρώ και τα άλλα χαράτσια για να εξεταστούν. Η Υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό

Σάββατο 29 Γενάρη 2011

Τα ταμεία του νοσοκομείου ΚΑΤ μπλόκαραν χτες, για περίπου δυο ώρες, ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΜΑΣ, ΟΓΕ και μαζικοί φορείς, σε μια συμβολική κίνηση ενάντια στο 5άευρω εισιτήριο και τα άλλα χαράτσια που καλούνται να πληρώνουν οι ασθενείς στα δημόσια νοσοκομεία. Ξεκαθαρίζοντας ότι οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν θα γίνουν συνένοχοι της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια και εμπορεύεται την υγεία.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε στο νοσοκομείο με κεντρικό σύνθημα «Η υγεία είναι βασικό δικαίωμα για όλο το λαό. Οχι άλλα βάρη στις πλάτες του λαού», συμμετείχαν ακόμα η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, το τοπικό Παράρτημα Συνδικάτου Οικοδόμων, το Σωματείο Συνταξιούχων, σύλλογοι προοδευτικών Γυναικών Κηφισιάς, Μαρουσίου, Πεύκης, Μελισσίων (ΟΓΕ), εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Μαρούσι - Πεύκη και συνδικαλιστές της «Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών».

Οι φορείς ξεδίπλωσαν πανό στα ταμεία του νοσοκομείου που έγραφε: «Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό παλεύουν για δημόσια δωρεάν υγεία για όλους», μοίρασαν ανακοινώσεις ενάντια στα χαράτσια, επέβαλλαν ώστε για περίπου δυο ώρες κανείς ασθενείς να μην πληρώσει το 5άευρω χαράτσι ή για εξετάσεις.

«Να μην επιτρέψουμε να εμποδιστεί κανείς να κάνει εξετάσεις και θεραπείες, να έχει φάρμακα, γιατί δεν έχει να πληρώσει. Να μην αποδεχτούμε την αντίληψη, ότι τα λαϊκά στρώματα πρέπει να πληρώνουν για να έχουν περίθαλψη», υπογράμμισαν οι φορείς. Σε συνάντηση που είχαν με το διοικητή και υποδιοικητή του νοσοκομείου, εκείνοι επί της ουσίας υπεραμύνθηκαν της πολιτικής που επιβάλλει χαράτσια στους ασθενείς. «Είναι πάρα πολλές οι εξετάσεις που δεν καλύπτονται για τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ. Αν δεν πληρώνουν πώς θα πληρώσουμε τους προμηθευτές;», είπε ο υποδιοικητής, ενώ ο διοικητής Ευάγγελος Παπαφράγκας παραδέχτηκε ότι για φέτος η επιχορήγηση του ΚΑΤ είναι μειωμένη κατά 47%! «Είναι ντροπή να έρχονται στο νοσοκομείο συνταξιούχοι των 400 ευρώ το μήνα, που πλήρωναν εισφορές μια ζωή και να τους ζητάνε να πληρώσουν για εξετάσεις», επισήμαναν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας.

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση στο ΚΑΤ
Κάλεσαν τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να παλέψουν μαζί με το ταξικό κίνημα για να αποσυρθεί το αντιλαϊκό νομοσχέδιο για την Υγεία - Πρόνοια, να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών, για ενιαίο καθολικό αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύγχρονο σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.

Κινητοποιήσεις σε Πάτρα - Μυτιλήνη

Κινητοποίηση και αποκλεισμό των ταμείων του «409» Νοσοκομείου της Πάτρας, μπλοκάροντας το 5άευρω χαράτσι και τις πληρωμές για εξετάσεις, πραγματοποίησαν χτες η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ. Με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ καταγγέλλει στο λαό της Πάτρας «την απαράδεκτη στάση του διοικητή-μάνατζερ του νοσοκομείου κ. Σ. Παπαδιονυσίου, που πιστός στις πολιτικές που εφαρμόζει το κόμμα του έσπευσε να δηλώσει τη νομιμοφροσύνη του, να καταγγείλει την κινητοποίηση και να απειλήσει με μηνύσεις». Η Γραμματεία επισημαίνει ότι ο Σ. Παπαδιονυσίου έχει διατελέσει πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο και είναι ένα ακόμα από τα πολλά «φιντάνια» της ΠΑΣΚΕ και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Διαμαρτυρία και αποκλεισμό των ταμείων του «Βοστάνειου» Νοσοκομείου Μυτιλήνης πραγματοποίησαν χτες το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΥ, η ΠΑΣΕΒΕ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Λέσβου (ΟΓΕ). Με σύνθημα «ΟΧΙ στο χαράτσι των 5 ευρώ» από νωρίς το πρωί μέχρι τις 11 π.μ. ενημέρωναν τους ασθενείς και το προσωπικό του νοσοκομείου για την πολιτική της κυβέρνησης που θέλει την υγεία εμπόρευμα και τα νοσοκομεία επιχειρήσεις, και τους καλούσαν να συστρατευτούν με τις ταξικές δυνάμεις και να απαιτήσουν δημόσια δωρεάν υγεία για όλους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Της ζήτησαν να πληρώσει 600 ευρώ για εξετάσεις αίματος! (2011-04-15 00:00:00.0)
Κινητοποιήσεις σε νοσοκομεία (2011-02-11 00:00:00.0)
Συνεχείς παρεμβάσεις ενάντια στο παζάρι της Υγείας (2011-02-03 00:00:00.0)
Εκλεισαν τα ταμεία νοσοκομείων σε Αθήνα - Πάτρα - Μυτιλήνη (2011-01-29 00:00:00.0)
Συμβολικός αποκλεισμός του ταμείου του νοσοκομείου (2010-12-10 00:00:00.0)
«Μπλόκο» χτες στους εμπόρους της αρρώστιας (2010-10-07 00:00:00.0)