ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Στη Θεσσαλονίκη η σκυτάλη των κινητοποιήσεων

Το αγωνιστικό ραντεβού είναι μεθαύριο Σάββατο στην έκθεση «Ζωοτέχνικα»

Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2011

Από την κινητοποίηση των αγροτών την προηγούμενη βδομάδα στο Αργος
Στη Θεσσαλονίκη στην έκθεση «Ζωοτέχνικα» δίνεται μεθαύριο Σάββατο η συνέχεια των πολύμορφων αγωνιστικών κινητοποιήσεων που ξεκίνησε η ΠΑΣΥ από τις 24 του Γενάρη. Το αγωνιστικό ραντεβού των φτωχομεσαίων κτηνοτρόφων είναι στις 12 το μεσημέρι στο άγαλμα Βενιζέλου. Από τα μέλη της ΠΑΣΥ στη Βόρεια και την Κεντρική Ελλάδα γίνονται οι απαραίτητες προετοιμασίες ώστε να υπάρχει μαζική αγωνιστική παρουσία των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων. Την έμπρακτη συμπαραράστασή τους θα εκφράσουν το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και η ΟΓΕ.

Με τον αγώνα τους οι μικρομεσαίοι αγρότες προβάλλουν ως προοπτική την πρόταση της ΠΑΣΥ για μια άλλη αγροτική ανάπτυξη κατά των μονοπωλίων, που θα υλοποιείται στο πλαίσιο του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας. Μια διαφορετική πολιτική που θα στηρίζεται στον παραγωγικό συνεταιρισμό και στις κρατικές καθετοποιημένες αγροτικές μονάδες, θα εξασφαλίζει σταθερή δουλειά και καλό εισόδημα στους μικρομεσαίους αγρότες και θ' αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες της χώρας για την παραγωγή επαρκών, φτηνών και υγιεινών τροφίμων για τη διατροφή του ελληνικού λαού και πρώτων υλών για τη μεταποιητική βιομηχανία.

Με αφορμή την κινητοποίηση του Σαββάτου ο Γιώργος Ρίσκος, μέλος της Γραμματείας της ΠΑΣΥ, σε δήλωσή του στο «Ρ» ανέφερε τ' ακόλουθα: «Οι αγρότες και άλλες χρονιές αυτήν την εποχή συσκέπτονταν για τον τρόπο που θα διεκδικήσουν τη λύση των οξυμένων προβλημάτων τους. Φέτος όμως, ιδιαίτερα μέσα σ' αυτή την κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, έχει χίλιους λόγους η αγροτιά να βγει και να αγωνιστεί, καθώς αντιμετωπίζει τον οικονομικό αφανισμό. Από τη μια οι τιμές του παραγωγού εδώ και 10 χρόνια είναι ίδιες και πολύ χαμηλές και από την άλλη όμως οι τιμές των εφοδίων, των καυσίμων κλπ έχουν σκαρφαλώσει στα ύψη. Μέσα σ' αυτή την κατεύθυνση η ΠΑΣΥ διοργάνωσε πολλές κινητοποιήσεις τις τελευταίες μέρες και πραγματοποιεί συλλαλητήριο το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στο Αγαλμα Βενιζέλου. Στην εκδήλωση που διοργανώνεται από κοινού με το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ και την ΟΓΕ θα υπάρχει και συμβολική συμμετοχή αγροτών με τα τρακτέρ τους. Από κοινού όλοι οι συγκεντρωμένοι θα κατευθυνθούμε προς την έκθεση «Ζωοτέχνικα» που πραγματοποιείται στους χώρους της Διεθνούς Εκθεσης. Ζητάμε τη μαζική συμμετοχή της μικρομεσαίας αγροτιάς της ευρύτερης περιοχής για να σταλεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση, που θα λέει ότι οι παραγωγοί βρίσκονται σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση και ότι πρέπει να αλλάξει αυτή η αντιλαική αντιαγροτική πολιτική».