ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Καμιά ανοχή στους αντεργατικούς σχεδιασμούς

Την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, την οποία επαινεί η κυβέρνηση για τις υπηρεσίες που προσφέρει

Σάββατο 5 Φλεβάρη 2011

«

Ο πόλεμος του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και της τρόικας σε βάρος των εργαζομένων και του Δημοσίου περνά σε νέα φάση, κλιμακώνεται», σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών για τη μείωση των μισθών στο Δημόσιο, την αύξηση των ωρών εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων και την ελαστικοποίηση του ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών.

Οι ταξικές δυνάμεις αναφέρονται, μεταξύ άλλων, στις παραδοχές της κυβέρνησης ότι τα μέτρα αυτά «αποτελούν δικές της επιλογές και όχι της τρόικας και όπως ομολογεί ο υπουργός Εσωτερικών και στο ενημερωτικό του σημείωμα προς τους δημοσιογράφους εντάσσονται "στην ανάγκη βελτίωσης της εθνικής ανταγωνιστικότητας". Στοχεύουν δηλαδή σε ένα κράτος "επιτελείο" στην υπηρεσία του κεφαλαίου, αποτελεσματικό για τα συμφέροντά του, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο "φτηνούς", χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν τις αντιλαϊκές πολιτικές. Γι' αυτό εξάλλου, θα προβλέπεται η σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα και με το ωράριο εργασίας».

Την πολιτική αυτή στηρίζει η πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, καταγγέλλουν οι ταξικές δυνάμεις, αποσπώντας τους επαίνους του υπουργού Εσωτερικών, τους οποίους «έχει μεταφέρει και προς την τρόικα, δηλαδή αναγνωρίζει, συγχαίρει και καμαρώνει την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει στην κυβέρνηση και το κεφάλαιο». Οι επιμέρους επιφυλάξεις της πλειοψηφίας «που εξέφρασαν για τη μη γενίκευση του ελαστικού ωραρίου λειτουργίας των υπηρεσιών και το διακεκομμένο ωράριο, δεν μπορούν να κρύψουν - παρά την προσπάθειά της - τη γενικευμένη συμφωνία της με την πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου, που θεωρούν ότι μονόδρομος είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και σ' αυτό τα υποτάσσουν όλα, και τις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές κ.ά., ανεξάρτητα από την τεχνολογική εξέλιξη και τη σημαντική αύξηση της παραγωγικότητας, που υπάρχει».

Καταλήγοντας οι ταξικές δυνάμεις δηλώνουν ότι οι εργαζόμενοι «δε νομιμοποιούν ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε τη στάση της ΑΔΕΔΥ. Καμιά ανοχή! Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και απαιτούμε: Μόνιμη και σταθερή δουλειά, σταθερό ωράριο για όλους τους εργαζόμενους. 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο. Οχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια. Κατώτερο βασικό μισθό για τον ΥΕ 1.400 ευρώ και ανάλογη κλιμάκωση στις άλλες κατηγορίες».