ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Αμέριστη συμπαράσταση στους απεργούς πείνας

Το κτίριο επί της Πατησίων, όπου στεγάζονται οι μετανάστες, επισκέφτηκε χτες αντιπροσωπεία από ταξικά συνδικάτα

Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2011

Από τη χτεσινή συνάντηση του ΠΑΜΕ με τους μετανάστες απεργούς πείνας
Την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος στα δίκαια αιτήματα των 237 μεταναστών απεργών πείνας και στον αγώνα που δίνουν, συνεχίζοντας για 17η μέρα σήμερα την αποχή από το φαγητό, εξέφρασε χτες το απόγευμα πολυμελής αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ, αποτελούμενη από εκπροσώπους ταξικών Σωματείων πολλών κλάδων, όπως οι κατασκευές, το μέταλλο, η κλωστοϋφαντουργία, το εμπόριο, το φάρμακο κ.ά.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο κτίριο στη συμβολή των οδών Πατησίων και Ηπείρου, όπου έχουν μεταφερθεί εδώ και μέρες οι μετανάστες απεργοί πείνας, οι οποίοι τους υποδέχτηκαν θερμά και με μεγάλο ενθουσιασμό. Αντίστοιχη επίσκεψη αλληλεγγύης πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής τον Γιώργο Πέρρο, στους 50 μετανάστες απεργούς πείνας που έχουν εγκατασταθεί στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που το ΠΑΜΕ βρίσκεται σήμερα εδώ, γιατί ξέρουμε τα αιτήματα που έχει και είναι κοινά με αυτά των μεταναστών» τόνισε ο Αμπντούλ Χάτζι, καλωσορίζοντας την αντιπροσωπεία εκ μέρους των μεταναστών που βρίσκονται στο κτίριο της Πατησίων. «Ο αγώνας και τα αιτήματά μας είναι δίκαια και γι' αυτό ζητάμε πολιτική στήριξη», πρόσθεσε και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι οι απεργοί θα σταματήσουν από σήμερα να πίνουν τσάι και πως ενδέχεται τις αμέσως επόμενες ημέρες να κόψουν τη ζάχαρη, το αλάτι και το νερό.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, οι εκπρόσωποι του ταξικού κινήματος επισήμαναν στους απεργούς μετανάστες ότι το ΠΑΜΕ από την ίδρυσή του έχει αίτημα τη νομιμοποίηση όλων των μεταναστών και έχει συμβάλει ώστε στις διοικήσεις πολλών Σωματείων να εκλεγούν μετανάστες, αλλά και να προβάλουν τα δίκαια αιτήματά τους. Τόνισαν ακόμα ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα θέλει τους μετανάστες μέσα στα συνδικάτα και μαζί με τους Ελληνες εργάτες να παλεύουν για τα δικαιώματά τους.

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμαναν ότι στις κινητοποιήσεις που διοργανώνονται αύριο 10 Φλεβάρη από το ΠΑΜΕ, αλλά και στην πανεργατική απεργία, οι μετανάστες πρέπει να συμμετάσχουν και να δράσουν ενιαία με την υπόλοιπη εργατική τάξη. Τέλος, κάλεσαν τους μετανάστες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να περιφρουρήσουν τον αγώνα τους από ενδεχόμενες προβοκάτσιες.

Ξεχωριστή ήταν η στιγμή όταν πλησίασε την αντιπροσωπεία ο Ρασίντ, ένας από τους απεργούς πείνας, ο οποίος, με φανερά αδυνατισμένο το κορμί και τη φωνή του, είπε στην αντιπροσωπεία: «Θέλουμε να σας πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να είστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να κερδίσουμε γιατί πιστεύουμε ότι έχουμε δίκαια αιτήματα».

Τέλος, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, στο κτίριο όπου στεγάζονται, οι ίδιοι οι απεργοί πείνας, μαζί με εκπρόσωπους μεταναστευτικών οργανώσεων, κατήγγειλαν ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με την αδιαλλαξία της κυβέρνησης και ζήτησαν συμπαράσταση στον αγώνα τους. Χαρακτήρισαν, ακόμα, «τέχνασμα» το διαχωρισμό μεταξύ «καλών νόμιμων μεταναστών» και «κακών παράνομων», λέγοντας ότι Ελληνες και μετανάστες έχουν κοινό εχθρό την κυβερνητική πολιτική.