ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σε κιτρινοκόκκινο φόντο
Τετάρτη 10 Γενάρη 2001

Sportidea

ΑΕΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται σήμερα, στο σημαντικότερο παιχνίδι για το Κύπελλο
Το ντέρμπι της Νέας Φιλαδέλφειας μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού (20.00 ΝΟΒΑ) μονοπωλεί το ενδιαφέρον στην πρεμιέρα της Β΄ φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας που διεξάγεται σήμερα και εκτός του ντέρμπι περιλαμβάνει αλλά δυο παιχνίδια. Σημειώνεται ότι και πέρσι οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί σε αγώνες για το Κύπελλο όπου οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση.

Οι «κιτρινόμαυροι» βρίσκονται σε ένα στάδιο ανασυγκρότησης μετά την ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που δεν ήταν ό,τι επιθυμούσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια. Παράλληλα η μέτρια εμφάνιση προβλημάτισε για μια ακόμη φορά. Ετσι σήμερα τον αγώνα με τον Ολυμπιακό τον βλέπουν όλοι σαν μια καλή ευκαιρία εξιλέωσης. Παράλληλα στον αγωνιστικό τομέα η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να βάλει από σήμερα τις βάσεις για την πρόκριση προκειμένου να μη συναντήσει προβλήματα στη ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Στα αγωνιστικά, αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Φερνάντο Νάβας που υπέστη κάκωση στην ποδοκνημική ενώ ο Ζαγοράκης τέθηκε κανονικά στη διάθεση του Γιάννη Παθιακάκη όπως και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Βέβαια παραμένει ερωτηματικό εάν ξεκινήσει από την αρχή ή θα προτιμηθεί ο Πετκόφ.

Στην αντίπερα όχθη στον Ολυμπιακό επικρατεί αισιοδοξία για το σημερινό παιχνίδι, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις του προπονητή της ομάδας Τάκη Λεμονή.

«Θα είμαστε δυνατοί στη Νέα Φιλαδέλφεια, είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος και θα επιδιώξουμε να νικήσουμε. Ξέρουμε ότι είναι ο πρώτος αγώνας Κυπέλλου αλλά για εμάς είναι και θέμα γοήτρου και για το λόγο αυτό θα παίξουμε για τη νίκη. Αλλωστε και ο κόσμος μας αυτό το αποτέλεσμα περιμένει και αυτό θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι», τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που αρνήθηκε κατηγορηματικά το γεγονός ότι η κακή παράδοση μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε κανονικά ο Ζιοβάνι που δείχνει να είναι σε πολύ καλή κατάσταση αλλά βέβαια το πιο πιθανό είναι να μην ξεκινήσει τον αγώνα. Αντίθετα οι Αμανατίδης και Λουτσιάνο, κρίθηκαν ανέτοιμοι και αποκλείστηκαν. Πρόβλημα υπάρχει και με τους Ανατολάκη και Ζε Ελίας που υποφέρουν από θλάσεις, παρ' όλα αυτά αναμένεται να αγωνιστούν όπως και ο Πατσατζόγλου.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της πρεμιέρας στη Β΄ φάση του Κυπέλλου, ο Πανηλειακός θα υποδεχτεί την Παναχαϊκή και οι Σέρρες την Προοδευτική. Και οι δυο αγώνες θα αρχίσουν στις 15.00.