ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ «ΟΛΥΜΠΙΚ ΡΟΥΑΓΙΑΛ»
Στέλνει εξώδικα ενώ χρωστά δεδουλευμένα
Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011

Στιγμιότυπο από την πρόσφατη συνέλευση των εργαζομένων, που αποφάσισαν και συμμετοχή στην απεργία στις 23 Φλεβάρη
Με την αποστολή εξωδίκων προς τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από την περασμένη Δευτέρα, απάντησε στο αίτημα για την καταβολή των δεδουλευμένων τους η εργοδοσία του ξενοδοχείου «Ολύμπικ Ρουαγιάλ»! Υπενθυμίζεται ότι η εργοδοσία οφείλει στους εργαζόμενους μισθούς τουλάχιστον τριών μηνών.

Οπως έχουν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, αλλά και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής, η μεγάλη καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων συμβαίνει σταθερά τουλάχιστον τα τελευταία 4 χρόνια, τακτική που πλέον έχει εξοργίσει τους εργαζόμενους, οι οποίοι μάλιστα στην τελευταία τους Γενική Συνέλευση αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να συμμετέχουν και στην 24ωρη απεργία στις 23 Φλεβάρη.

Στον αντίποδα, η εργοδοσία ξεπερνώντας κάθε όριο και στο πλαίσιο εκφοβισμού καταγγέλλει τους εργαζόμενους ότι επέδειξαν «πνεύμα αδιαλλαξίας» και προχώρησαν «...όλως καταχρηστικώς σε επίσχεση εργασίας...». Μεταξύ άλλων και προκειμένου να στηρίξει το επιχείρημά της περί καταχρηστικής πράξης από την πλευρά των εργαζομένων, σημειώνει ότι «όπως πολύ καλά γνωρίζετε στα πλαίσια της επαγγελματικής συνεργασίας μας, καθόλο το διάστημα που απασχολείστε, έχουμε σεβαστεί όλες τις συμβατικές μας υποχρεώσεις, απορρέουσες εκ της εργασιακής σχέσης που μας συνδέει, καταβάλλοντάς σας όλες τις νόμιμες αποδοχές σας, που απορρέουν από το νόμο, την οικεία συλλογική σύμβαση και την ατομική σύμβασή σας αορίστου χρόνου». Η εργοδοσία όχι μόνο δεν αναφέρει κουβέντα για το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι υφίστανται τα τελευταία 4 χρόνια τεράστιες καθυστερήσεις στους μισθούς, αλλά, ούτε λίγο - ούτε πολύ, ζητά να πουν και «ευχαριστώ» για το γεγονός ότι πληρώνονται.

Τέλος, αφού ουσιαστικά ομολογεί ότι οι εργαζόμενοι «πληρώνουν» τα τεράστια ποσά που δαπανήθηκαν για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου, η οποία και ολοκληρώθηκε στα μέσα στου 2009, τους καλεί μέσα σε μια μέρα από την παραλαβή του εξωδίκου να επιστρέψουν στη δουλειά τους. Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους πραγματοποιούν σήμερα το πρωί σύσκεψη, στην οποία και θα αποφασίσουν τα παραπέρα βήματά τους.