ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
Αλληλεγγύη στους Τυνήσιους εργάτες

Ο ΓΓ της ΠΣΟ βρέθηκε το Σαββατοκύριακο στην Τύνιδα

Τρίτη 15 Φλεβάρη 2011

Ο ΓΓ της ΠΣΟ με απεργούς κλωστοϋφαντουργούς στην Τυνησία
Επίσκεψη στην Τυνησία πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της Γιώργο Μαυρίκο, για να εκφραστεί η αλληλεγγύη της διεθνούς οργάνωσης, που συσπειρώνει αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις από όλο τον κόσμο, προς τους εργαζόμενους της χώρας που έχουν ξεσηκωθεί.

Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη συνδικαλιστών με αγωνιστικό, ταξικό προσανατολισμό και αποφασίστηκε στις 16 και 17 Μάρτη να γίνει Διεθνής Συνδιάσκεψη της ΠΣΟ στην Τυνησία με θέμα: «Συνδικαλιστικές ελευθερίες και ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα».

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε επίσης με απεργούς κλωστοϋφαντουργούς από διάφορα εργοστάσια, που διεκδικούν αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Επίσης οκταμελής αντιπροσωπεία από αγωνιστικά συνδικάτα της Τυνησίας, που αντιστέκονται στο καθεστώς και το συμβιβασμένο συνδικαλιστικό σύστημα που το στηρίζει, θα πάρει μέρος τον Απρίλη στο Συνέδριο της ΠΣΟ, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα.

Αναφορικά με την κατάσταση στην Τυνησία, ο Γ. Μαυρίκος σημείωσε στο «Ρ»: «Η αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστές φαίνεται να ελέγχουν τις εξελίξεις, αφού ο πρόεδρος της χώρας και ο πρωθυπουργός ήταν στον ηγετικό πυρήνα της προηγούμενης κυβέρνησης του εκδιωχθέντος Μπεν Αλι. Ο στρατός και η Γενική Ενωση Εργατών στηρίζουν αυτή τη νέα κατάσταση. Η κατάσταση είναι έτσι γιατί λείπει ο πολιτικός καθοδηγητής και ο οργανωτής από τη μεριά της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Ο κίνδυνος να μην ολοκληρωθούν οι στόχοι της λαϊκής εξέγερσης και των εκατοντάδων νεκρών είναι πολύ μεγάλος».