ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ
Συνεχίζεται η επιχείρηση τρομοκράτησης

Σοβαρά προβλήματα υγείας έχουν εμφανιστεί σε αρκετούς από τους απεργούς πείνας, που παραμένουν όμηροι με ευθύνη της κυβέρνησης

Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011

Eurokinissi

Εντείνεται η επιχείρηση ποινικοποίησης και τρομοκράτησης από την αστική Δικαιοσύνη που συνεχίζει να καλεί σε εξηγήσεις εκπροσώπους μεταναστών που βρίσκονται σε απεργία πείνας επειδή τους θεωρεί ύποπτους για παράνομη διακίνηση μεταναστών. Κι αυτό συμβαίνει την ώρα που η κυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά ομήρους τους μετανάστες που βρίσκονται στο κτίριο της Πατησίων αφού δε δίνει λύση στα δίκαια αιτήματά τους.

Σε αυτό λοιπόν το πλαίσιο, χτες, άλλα 2 μέλη του «Φόρουμ Μεταναστών» κλήθηκαν από τον εισαγγελέα Εφετών να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για την τέλεση του κακουργήματος της παράνομης διακίνησης μεταναστών, με αφορμή την εγκατάσταση των 300 μεταναστών απεργών πείνας στη Νομική. Στην ίδια λίστα των κληθέντων ως υπόπτων προστίθεται και ο εκπρόσωπος της εταιρείας των πούλμαν με τα οποία μεταφέρθηκαν οι μετανάστες από τον Πειραιά στη Νομική.

Τέλος, χτες, απεστάλησαν και τα σχετικά υπομνήματα του ναυτιλιακού πράκτορα που έκοψε τα εισιτήρια για το ταξίδι, από την Κρήτη στον Πειραιά, του πλοιάρχου, αλλά και του εκπροσώπου της ναυτιλιακής εταιρείας. Και οι τρεις έδωσαν εγγράφως εξηγήσεις ως ύποπτοι διάπραξης του αδικήματος «διακίνησης και προώθησης λαθρομεταναστών» σε βαθμό κακουργήματος.

Σοβαρά προβλήματα υγείας

Τη μέχρι τώρα κατάσταση της υγείας των μεταναστών απεργών πείνας που βρίσκονται στο κτίριο «Υπατία», επί των οδών Ηπείρου και Πατησίων, παρουσίασαν χτες γιατροί που παρακολουθούν τους περίπου 230 απεργούς πείνας, οι οποίοι διανύουν την 22η μέρα της διαμαρτυρίας τους.

«Ηδη έχουν χάσει από 10 έως και 12 κιλά ενώ οι μύες τους έχουν υποστεί ατροφία», τόνισε εκ μέρους των γιατρών ο Θ. Καραμπέλης, ενώ επισήμανε πως ήδη ένας από τους μετανάστες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» με αρρυθμία. Επίσης, ανέφερε πως άλλοι επτά έχουν σταματήσει την απεργία λόγω σοβαρών προβλημάτων. Μάλιστα, υπογράμμισε πως στο άμεσο χρονικό διάστημα αναμένεται να επιδεινωθούν τα προβλήματα στην υγεία τους.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τη δήλωση του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου περί «βόμβας λοιμώξεων» στο εν λόγω κτίριο, ο γιατρός είπε πως κανονικά πρέπει να ασκηθεί αυτεπάγγελτη δίωξη στον υπουργό για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών, Δημήτρης Βαρνάβας, επισημαίνει πως η εν λόγω δήλωση «ήταν προφανώς στοχευμένη προκειμένου να διεγείρει φοβίες και κοινωνικά αντανακλαστικά». Το «παρών» στο κτίριο έδωσαν χτες καλλιτέχνες, εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες απεργούς πείνας.