ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
«Αντίσταση χθες, αντεπίθεση σήμερα, ως τη νίκη»

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία του ΠΑΜΕ, στις 23 Φλεβάρη, των αντιστασιακών οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα

Τετάρτη 16 Φλεβάρη 2011

Αποψη από την κατάμεστη αίθουσα της εκδήλωσης - συνεστίασης, που διοργάνωσαν τα κεντρικά της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ
Σε μια ζεστή και αγωνιστική ατμόσφαιρα, πιστοί στο σύνθημα «Αντίσταση χθες, Αντεπίθεση σήμερα, για νικηφόρο αύριο», αντιστασιακοί, απόγονοι και φίλοι της Αντίστασης έδωσαν δυναμικό «παρών» το μεσημέρι του Σαββάτου στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ενωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ) για την κοπή της χρονιάτικης πίτας στο ξενοδοχείο «Τιτάνια».

Τι κι αν τα μαλλιά τους άσπρισαν, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες, με τα συνθήματά τους, τα αντιστασιακά τραγούδια και με το χορό, ζωντάνεψαν ξανά το συντροφικό αγωνιστικό κλίμα του αγώνα κι έδωσαν την υπόσχεση πως η μάχη για τα ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης συνεχίζεται στις σημερινές συνθήκες - σε συμμαχία με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα - στους καθημερινούς αγώνες, ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα που γεννούν με τις πολιτικές τους ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΕΕ.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρήστος Τσιντζιλώνης, τόνισε ότι «τόσο η χρονιά που πέρασε όσο και αυτή που ήρθε, προδιαγράφεται δύσκολη για την εργατική τάξη, τη φτωχή αγροτιά, τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Κυβέρνηση και ΕΕ, είπε, με την αντιλαϊκή πολιτική τους έφεραν νέα δεινά στους εργαζόμενους, στη φτωχή αγροτιά, στη νεολαία, συνολικά την εργατική τάξη. Επέβαλαν πάγωμα των συντάξεων και μισθών, κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, αυξήσεις στα είδη πρώτης ανάγκης, στο ΦΠΑ, στις πρώην ΔΕΚΟ, στα διόδια, στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς κ.λπ. Πήρε πίσω πολλά δικαιώματα και ελευθερίες που με σκληρούς αγώνες και αίμα κατέκτησε η εργατική τάξη», είπε χαρακτηριστικά.

Από την κοπή της πίτας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ. Διακρίνονται, αριστερά, ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ Χρ. Τσιντζιλώνης και, στην κοπή της πίτας, ο αντιπρόεδρος Γρ. Τουγλίδης
Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις, σημείωσε, οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Αντίστασης, οι μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ υψώνουμε το ανάστημά μας και αντιπαλεύουμε, μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, «κάθε προσπάθεια "ανανέωσης" και "εκσυγχρονισμού" του σάπιου αστικού πολιτικού συστήματος που λειτουργεί με γνώμονα την κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μένουμε στο πλευρό του ΚΚΕ, οργανωτή, καθοδηγητή και κύριου αιμοδότη της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ. Μένουμε στο πλευρό του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος που εκφράζεται μέσα από το ΠΑΜΕ», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Την 23η Φλεβάρη που είναι μέρα ίδρυσης του ηρωικού Κόκκινου Στρατού και της θρυλικής ΕΠΟΝ, συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην απεργία του ΠΑΜΕ, οργανώνουμε την αντεπίθεση μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα που συγκροτούνται σε όλη τη χώρα, προβάλλουμε το σύνθημά μας: "Αντίσταση χθες, αντεπίθεση σήμερα, μέχρι την τελική νίκη"».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γρηγόρης Φώτου, γεν. γραμματέας της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, καλοσωρίζοντας τους παρευρισκόμενους, ενώ την πίτα έκοψε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γρηγόρης Τουγλίδης.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ, από την ΚΟ Αθήνας ο Βασίλης Δημόπουλος, αντιπροσωπείες της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ και της ΕΕΔΥΕ, ενώ παραβρέθηκαν και οι: Γρηγόρης Ριζόπουλος, πρόεδρος της ΠΕΚΑΜ (Μακρονησιώτες), Ν. Τριανταφύλλου, πρόεδρος του ΣΦΕΑ 1967 - '74, Παναγιώτης Μακρής, Κ. Μαραγκουδάκης, πρόεδρος στο «Σπίτι του Αγωνιστή», Γ. Μωραΐτης, Γ. Αραζός (ΠΕΣΣΑΘΕΑ) και πολλοί ακόμα εκπρόσωποι μαζικών φορέων και Παραρτημάτων της Αντίστασης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ζωντανή μουσική από το μουσικό συγκρότημα της ΚΝΕ που τραγούδησε αντιστασιακά και λαϊκά τραγούδια ξεσηκώνοντας το κέφι.