ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη στο υπουργείο Εργασίας

Στο ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, καθώς άρχισε η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του, καταγγέλλει η Ομοσπονδία

Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2011

Στιγμιότυπο από παρέμβαση που έκανε το ΠΑΜΕ για τον ΟΕΚ το καλοκαίρι
Σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς) την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 το πρωί, καλεί όλους τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καθώς φαίνεται ότι η κυβέρνηση βγάζει στο σφυρί τον ΟΕΚ, αφού ξεκίνησε η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του Οργανισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Οικοδόμων έχεις ως εξής:

«Στο σφυρί βγάζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ). Φαίνεται ότι μαζί με τα ακίνητα που αποφάσισαν να ξεπουλήσουν με την Τρόικα έχουν αποφασίσει και το ξεπούλημα της περιουσίας του Οργανισμού.

Η διαδικασία εκτίμησης της ακίνητης περιουσίας του ΟΕΚ, που έχει ξεκινήσει, έχει δύο στόχους:

α) Να ξεπουλήσουν όσο όσο τα οικόπεδα φιλέτα.

β) Να διαπραγματευτούν με τις τράπεζες ποια οικόπεδα θα αρπάξουν, για να καλύψουν τις δανειακές ανάγκες από επιδότηση επιτοκίου, που ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών που εφάρμοσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στον Οργανισμό. Τόσα χρόνια ο ΟΕΚ ήταν η παχιά αγελάδα για τις τράπεζες. Τους εξασφάλιζε πελάτες και ζεστό χρήμα για την επιδότηση επιτοκίου. Σήμερα οι τραπεζίτες αδίστακτα ζητούν να αρπάξουν και το τελευταίο οικόπεδο που έχει αγοραστεί με λεφτά των εργαζομένων για να κατασκευαστούν κατοικίες. Την ίδια στιγμή οι τραπεζίτες απειλούν όλους όσους έχουν συνάψει δανειοδοτική σχέση μέσω του ΟΕΚ, να τους πάρουν το σπίτι, αφού η ανεργία, η ακρίβεια και η φτώχεια, τους δυσκολεύει να πληρώσουν τη δόση. Ο Οργανισμός παίζει τον Πόντιο Πιλάτο, αφήνει απροστάτευτους τους δανειολήπτες, έκθετους στα νύχια των αρπακτικών των τραπεζών.

Επίσης, στην ημερήσιο Τύπο της Τρίτης 15/2/2011, αλλά και μέσα από τον ΟΕΚ, ακούγεται ότι ο Οργανισμός οδηγείται σε νέο πάγωμα δανείων, με νέα υπουργική απόφαση.

Κυβέρνηση και Διοίκηση του Οργανισμού,

Αδιαφορούν για τους χιλιάδες δικαιούχους που περιμένουν να καλύψουν στεγαστικές ανάγκες, έστω και με αυτές τις προϋποθέσεις που δίνονται οι παροχές.

Αδιαφορούν για όλους αυτούς που το νοίκι τους κατατρώει το εισόδημά τους.

Αδιαφορούν για τους 800 εργαζόμενους του Οργανισμού που ζουν στο άγχος και την ανασφάλεια.

Αξιοποιούν τις εισφορές των εργαζομένων για να καλύψουν άλλες τρύπες, για να καλύψουν τη λεηλασία των οικονομικών του ΙΚΑ, τόσο από τις κυβερνήσεις της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα το ΙΚΑ όχι μόνο δεν αποδίδει στον Οργανισμό δεκάρα από το χρέος των 2 δισ., αλλά και από τις τρέχουσες εισπράξεις, που ανέρχονται στα 50 εκατομμύρια ευρώ το μήνα, δεν δίνει ούτε το 15%.

Καλούμε την κυβέρνηση άμεσα:

Καλούμε τη διοίκηση του ΟΕΚ:

Καλούμε τους δικαιούχους και εργαζόμενους του Οργανισμού σε αγωνιστική δράση, για να μην περάσουν τα σχέδια διάλυσης, για να μην ξεπουληθεί η περιουσία του Οργανισμού, για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα προγράμματα του ΟΕΚ, με βάση τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας και του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους δικαιούχους και τους εργαζόμενους του Οργανισμού, την Τρίτη 22 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., σε διαμαρτυρία στο υπουργείο Εργασίας, στην Περαιώς».